Με τη θλιβερή διαπίστωση που αποτελεί γροθιά στην ανθρωπότητα, ότι «ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από πείνα ή ασθένεια που μπορεί να προληφθεί» ξεκίνησε την Τετάρτη (26/3) το 6ο Φόρουμ της Παγκόσμιας Συμμαχίας των Πόλεων κατά της Φτώχειας, το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα.Η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ, Σεσίλ Μολινιέ, τόνισε ότι «οι στόχοι της χιλιετίας -που αφορούν μείωση κατά 50% του πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας- δεν θα μπορέσουν να επιτευχθούν μέχρι το 2015, εάν δεν υπάρξουν δράσεις σε τοπικό επίπεδο».
Τις εργασίες του Φόρουμ κήρυξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι «παρά τη ρητορική και τις υποσχέσεις των ηγετών, ερχόμαστε όλοι μας αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που είναι πολύ χειρότερη από εκείνη των επίσημων στοιχείων». Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι «στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που ζούμε, οι αποκλεισμένοι του Πρώτου Κόσμου, οι παράπλευρες απώλειες μιας ασύμμετρης ανάπτυξης και η περαιτέρω εξαθλίωση του Τρίτου Κόσμου να επιβεβαιώνουν τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις».«Η φτώχεια συνιστά πρόκληση για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και για την παγκόσμια ασφάλεια» είπε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. «Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον αναπτυσσόμενο, αλλά και τον αναπτυγμένο κόσμο, όπου το 10% όσων ζουν στις μητροπόλεις διαβιεί κάτω από τα όρια της φτώχειας» συμπλήρωσε.Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έκανε αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της φτώχειας, όπως για παράδειγμα το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» που παρέχει 2.000 είδη σε 200 άπορες οικογένειες, καθώς και η «Εστία Αθηνών» - ξενώνας για άστεγους υπερήλικες που σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί.
Ο αξιωματούχος του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ Ζαν Φάμπρ τόνισε ότι «ενώ ο πληθυσμός της γης τον περασμένο αιώνα διπλασιάσθηκε, ο πλούτος τετραπλασιάσθηκε. Την ίδια στιγμή, το 80% του πληθυσμού της γης διαβιεί σε περιοχές όπου το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχώς εντείνεται. Η φτώχεια είναι το πρωταρχικό πρόβλημα διότι η έκταση όλων των άλλων παγκοσμίων προβλημάτων αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η φτώχεια. Οι οκτώ πλουσιότερες χώρες του κόσμου, αν και ανακοινώνουν τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της φτώχειας, στην πραγματικότητα κάνουν ελάχιστα».
Φίλη μου Το Χαμομηλάκι, τα λόγια που με άγγιξαν περισσότερο, ήταν αυτά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί λύση στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Αν στις διαπιστώσεις που κάνουν για τη φτώχεια, βάλουν και την παρακάτω διαπίστωση, νομίζω ότι τη λύση θα τη βρει και ένα παιδάκι.
"Το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού (κάτοικοι Ευρώπης και ΗΠΑ) κατέχει περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου πλούτου και το πλουσιότερο 10% κατέχει το 85% του παγκόσμιου πλούτου. Συγχρόνως, το φτωχότερο 50% έχει στην κατοχή του σχεδόν μόλις το 1% του παγκόσμιου πλούτου." http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12305&subid=2&pubid=339371
Όταν το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το 40% (!!) του παγκόσμιου πλούτου και όταν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το 85% (!!!) του παγκόσμιου πλούτου, πόσο ειδικός πρέπει να είναι κάποιος για να βρει τη λύση; Τα παιδιά τι φταίνε φίλοι μου για αυτήν την απληστία, μπορεί κάποιος να μου πει; Με αγάπη πάντα Agorafoviagr
ftoxos den einai aftos pou exei.... ma aftos pou pona gia afto pou den exei...... kai emeis oi ellines poname apo ftoxia. eimastai ftoxei apo paidia..apo ellinismo,apo anthropia, apo zwh.
oi theoi olou tou simpantos prepei na ntreponte gia tous ierois tous pou exoun gia antiprosopous tous edw stin gh.
kai oso iparxoun pinasmena paidakia.... toso omologoune oi ekatontades organosis pos den kanoune tipota apo oti lene...opos kai i ekklisia twn thewn tis ghs.
Φίλη μου Το Χαμομηλάκι, τα λόγια που με άγγιξαν περισσότερο, ήταν αυτά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί λύση στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Αν στις διαπιστώσεις που κάνουν για τη φτώχεια, βάλουν και την παρακάτω διαπίστωση, νομίζω ότι τη λύση θα τη βρει και ένα παιδάκι.
ReplyDelete"Το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού (κάτοικοι Ευρώπης και ΗΠΑ) κατέχει περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου πλούτου και το πλουσιότερο 10% κατέχει το 85% του παγκόσμιου πλούτου. Συγχρόνως, το φτωχότερο 50% έχει στην κατοχή του σχεδόν μόλις το 1% του παγκόσμιου πλούτου."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12305&subid=2&pubid=339371
Όταν το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το 40% (!!) του παγκόσμιου πλούτου και όταν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το 85% (!!!) του παγκόσμιου πλούτου, πόσο ειδικός πρέπει να είναι κάποιος για να βρει τη λύση;
Τα παιδιά τι φταίνε φίλοι μου για αυτήν την απληστία, μπορεί κάποιος να μου πει;
Με αγάπη πάντα
Agorafoviagr
ftoxos den einai aftos pou exei....
ReplyDeletema aftos pou pona gia afto pou den exei......
kai emeis oi ellines poname apo ftoxia.
eimastai ftoxei apo paidia..apo ellinismo,apo anthropia,
apo zwh.
oi theoi olou tou simpantos prepei na ntreponte gia tous ierois tous pou exoun gia antiprosopous tous edw stin gh.
kai oso iparxoun pinasmena paidakia....
toso omologoune oi ekatontades organosis pos den kanoune tipota apo oti lene...opos kai i ekklisia twn thewn tis ghs.
iwannis vasilias twn mpastardwn paidiwn twn thewn twn logiwn tis ghs.
oloi gia tin agapi mas milane....
kai ola ta xamomilakia...
akoma ekei einai...kai mona tous ponane...
xristos anesti...
keros kai oi anthropoi.
ftaniiiiii!!!! piaaa!!!!
nekroi anastithite!!!