Friday 4 July 2008

Κινητά τηλέφωνα και παιδιά - Με αφορμή ένα σχόλιο...

Κινητά τηλέφωνα και παιδιά (τα στοιχεία είναι του 2006)

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: Η χρήση κινητού τηλεφώνου από παιδιά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 27/10/2006

Η χρήση κινητού τηλεφώνου από παιδιά ηλικίας 8 έως 12 χρόνων, στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, το 25% των παιδιών ηλικίας 8 έως 9 ετών χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, ενώ το ποσοστό αυτό φτάνει μέχρι και στο 75% για τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.
Παιδιά εθισμένα, χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο πριν ακόμη μάθουν να διαβάζουν!
8 στα 10 παιδιά πρώτης Γυμνασίου έχουν κινητό, ενώ το 54% των μαθητών έχει το κινητό μαζί του στο σχολείο. Το 40% κατείχε το κινητό για ένα χρόνο, το 25% για δύο χρόνια και 25% για τρία χρόνια.
.
Ποσοστό 51% των παιδιών μιλούν 5-10 λεπτά την ημέρα, ενώ το 10% μιλά 20-30 λεπτά την ημέρα. Επίσης, ποσοστό 11% των παιδιών στέλνουν περισσότερο από 40 μηνύματα την ημέρα, ενώ ποσοστό 40% στέλνει κάτω από 10 μηνύματα την ημέρα.
Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παιδιών (70%) γνωρίζουν τις πιθανές επιπλοκές, το χρησιμοποιούν χωρίς κανέναν περιορισμό.
Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κινητό ενέχει αδιευκρίνιστους κινδύνους λόγω της ακτινοβολίας που εκπέμπει και παράλληλα ευθύνεται για υψηλούς λογαριασμούς χρεώσεων, παρενοχλήσεις, καταχρήσεις όπως λήψη μηνυμάτων, φωτογραφιών και video από παιδιά, με σκοπό να εκβιάσουν ή να εκφοβίσουν τους συνομηλίκους τους.

Κινητό τηλέφωνο για παιδιά 3 ετών

Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2009 09:31
Από φέτος την άνοιξη ακόμα και τα τρίχρονα θα μπορούν να έχουν το δικό τους κινητό τηλέφωνο για να μάθουν να γράφουν sms και e-mail. Μην ανησυχούν οι γονείς όμως, μιας και πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι χωρίς συνδεσιμότητα, δηλαδή χωρίς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των πραγματικών τηλεφώνων.  
Η εταιρία Leap Frog από την Καλιφόρνια, που ειδικεύεται στον τομέα των εκπαιδευτικών παιχνιδιών για παιδιά, θα κυκλοφορήσει το «Text&Learn» και η τιμή του υπολογίζεται στα 22 ευρώ.  
Ο στόχος του «μίνι» κινητού, σύμφωνα με την εταιρία, είναι να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να νιώσουν οικειότητα με τις νέες τεχνολογίες αλλά και να μάθουν το αλφάβητο. Γι'αυτό το λόγο, κυρίως, το πληκτρολόγιο της συσκευής είναι σε μορφή «qwerty» δηλαδή ένα κουμπί για κάθε γράμμα, όπως στους υπολογιστές και όχι σε μορφή «Fast Finger Keyboards» που χρησιμοποιούν όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Το σχόλιο από: Μάγισσα Κίρκη
Εγώ έχω μια άλλη απορία και συγγνώμη, που είναι άσχετη με το θέμα: Παιδί δημοτικού και έχει κινητό;
Όχι πως αυτό είναι ενοχοποιητικό σχετικά με την πράξη του δασκάλου -καμία σχέση μιλάμε για τέρας- απλά μου έκανε εντύπωση! 

1 comment:

  1. Σ ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Έχω μείνει άφωνη και κυρίως στην εποχή που κινητό είχαμε από τα 17-18 και πάνω...και εννοείται πως δεν φταίνε τα παιδιά γι αυτό. Κατανοώ την ανησυχία του γονέα σε μια τόσο επικίνδυνη εποχή όπως αυτή, αλλά και στη δική μας εποχή που δεν υπήρχαν κινητά υπήρχαν άλλοι τρόποι ελέγχου ή προστασίας.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki