They Were the Child Artists Who Got so Much Attention in the Hollywood
Now They Have No Roof
Slum Dog Millionaire won Grammy Awards, Oscar Awards, and they brought the kids because the host of the show in the movie Anil Kapoor said they are the real heroes of this movie.
Reuters, Times, Telegraph
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Το «Slumdog Millionaire» του Ντάνι Μπόιλ μπορεί να κέρδισε διεθνή αναγνώριση και βραβεία, αλλά προκάλεσε ένα βαθύ συναίσθημα απογοήτευσης, στους κατοίκους των slums, των ινδικών παραγκουπόλεων, απ’ όπου προέρχεται και ο πρωταγωνιστής της, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι αποκαλούνται «σκυλιά», στον τίτλο της ταινίας.
Οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν, αν δεν αλλάξει ο προσβλητικός γι’ αυτούς τίτλος της ταινίας. Παράλληλα, οι γονείς των δύο μικρών πρωταγωνιστών από τη Βομβάη κατηγορούν τους συντελεστές της ταινίας για «εκμετάλλευση» των παιδιών τους, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Telegraph».
Ο Βρετανός σκηνοθέτης της ταινίας, η οποία αφηγείται την ιστορία ξαφνικού πλουτισμού ενός Ινδού φτωχοδιάβολου των παραγκουπόλεων, στο παιχνίδι «Ποιoς θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» διατείνεται ότι έχει ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς για την εξασφάλιση της μελλοντικής εκπαίδευσης της Ρουμπίνα Αλί και του Αζχαουντίν Ισμαήλ, οι οποίοι υποδύονται τη Λάτικα και τον Σαλίμ της ταινίας. Οι γονείς, όμως, των δύο 8χρονων παιδιών ισχυρίζονται ότι το μέλλον των παιδιών τους διαγράφεται αβέβαιο, μετά την απρόσμενα μεγάλη επιτυχία της ταινίας, η οποία κέρδισε τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και είναι υποψήφια για δέκα Οσκαρ.
«Δεν είναι σκυλιά τα φτωχά παιδιά»
Την ίδια στιγμή, ο Τατεσουάρ Βισουακάρμα, ακτιβιστής μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των κατοίκων των παραγκουπόλεων, άσκησε αγωγή εναντίον τεσσάρων Ινδών, οι οποίοι μετέχουν στην παραγωγή για τον τίτλο της ταινίας, με το επιχείρημα ότι «συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η αναφορά στους ανθρώπους των παραγκουπόλεων ως σκυλιών». Ο ίδιος είναι η «ψυχή» των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που οργανώνονται έξω από τους ινδικούς κινηματογράφους.
«Οταν οι Βρετανοί κυβερνούσαν την Ινδία, αποκαλούσαν τους Ινδούς “σκυλιά”. Γιατί θέλουμε να αποκαλούνται αυτά τα φτωχά παιδιά “σκυλιά”, 60 χρόνια μετά την απελευθέρωση», διερωτήθη ο Νίκολας Αλμέιντα, ένας άλλος ακτιβιστής και κάτοικος των slum, στη Βομβάη, ο οποίος έδωσε τα ονόματα των προσώπων της ταινίας στα αδέσποτα σκυλιά της πόλης του».
πηγή
Το μόνο που τα συνδέει με τα σκυλιά είναι η εμπιστοσύνη....αυτή που έχουν χάσει για τους "ανθρώπους"
ReplyDeleteΔύσκολο να σου ανοίξει την πόρτα του ένα κακοποιημένο παιδί!
Εκτός......αν είσαι κι'εσύ ένα απ'αυτά.
Καλό μεσημέρι!