Saturday 30 November 2013

Δεν πάνε καλά, καθόλου καλά!!
Επέτρεψαν σε παιδόφιλο να υιοθετήσει παιδί

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Σουηδίας, μετά την απόφαση των αρχών να επιτρέψουν να γίνει υιοθεσία ενός παιδιού από παιδόφιλο, ο οποίος μάλιστα έχει καταδικαστεί.
 
Pedophile allowed to adopt child in Sweden

Οι αρχές έδωσαν το πράσινο φως, ισχυριζόμενες ότι ο άντρας αυτός από την πόλη Helsingborg  που τώρα είναι 60 χρονών, λόγω της προχωρημένης του ηλικίας δεν θα μπορέσει να παρενοχλήσει σεξουαλικά το παιδί!

Μάλιστα είχε καταδικαστεί παλαιότερα, το 2004, λόγω της σεξουαλικής του επίθεσης σε πεντάχρονο κοριτσάκι.
Σύμφωνα μάλιστα με τα τοπικά μέσα έχει θεωρηθεί ύποπτος και για τον βιασμό μίας έφηβης, κάτι που δεν φαίνεται ότι γνώριζαν τα μέλη της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων του δήμου που ψήφισαν θετικά προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
Όσο για το παιδί που θέλει να υιοθετήσει ο 60χρονος;
Όπως αναφέρει η Helsingborgs Dagblad, πρόκειται για τον 10χρονο θετό γιο του.
Το 2009 παντρεύτηκε τη μητέρα του ο 60χρονος, όπου πριν πεθάνει, μετά από σύμφωνη απόφαση και του βιολογικού του πατέρα, δέχθηκαν να υιοθετηθεί.
Η υπόθεση πάντως σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα και ο επικεφαλής των κοινωνικών υπηρεσιών υπέβαλε καταγγελία.

mothersblog

6 comments:

  1. Η είδηση δεν σοκάρει μόνο . Τρομάζει γιατί ανοίγει και στη χώρα μας ο δρόμος προς την νόμιμη υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους άνδρες ή γυναίκες.
    Mια απόφαση που εκθέτει ένα ανυπεράσπιστο παιδί σε πάσης φύσεως κοινωνικούς,ηθικούς κινδύνους. Με κορυφαίο εκείνον της σύγχυσης και της χαμηλοεκτίμησης της προσωπικότητάς του με ό,τι αυτό συνεπάγεται....

    Δικαίωμα για τον καθένα να επιλέγει τον ερωτικό του σύντροφο.
    Με ποιο δικαίωμα όμως αποφασίζεται για ένα ανήλικο παιδί (που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ) να φέρει σε όλη του την ζωή το κοινωνικό στίγμα ότι έχει έναν μπαμπά γυναίκα ή μια μαμά άνδρα ; Ή ,δυο μαμάδες ,ή δυο μπαμπάδες ; Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα που δεν τα αντέχει η Ελληνική κοινωνία.
    Καλημέρα κι ο θεός να φυλάει τα χαμομηλάκια μας από κάθε κίνδυνο.Κυρίως από την άννοια των ενηλίκων.

    ReplyDelete
  2. Αχ, Λυγερή μας,
    μακάρι να σε άκουγαν οι ... αρμόδιοι

    ReplyDelete
  3. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς συσχετίζουμε την υιοθεσία παιδιών από παιδεραστές με την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια; Μπορείτε να μου εξηγήσετε αναλυτικά κι επιστημονικώς τεκμηριωμένα τους κοινωνικούς και ηθικούς κινδύνους;

    Δηλαδή όταν το παιδί μένει με αλκοολικό πατέρα, ο οποίος κακοποιεί σωματικά τη μητέρα, τα πρότυπα τα γονεϊκά, την υποτίμηση του γυναικείου φύλου που εσωτερικεύει ως μοντέλο συμπεριφοράς, αλλά και την δουλικότητα και δουλοπρέπεια της μάνας -που καλώς ή κακώς αδυνατεί να βγει από τον κύκλο βίας- τότε αυτοί οι κοινωνικοί και ηθικοί κίνδυνοι πρέπει να παραβλέπονται; Αγνοούνται απλά και μόνο επειδή πρόκειται για ετερόφυλα ζευγάρια...

    Δουλεύω στον χώρο της κακοποίησης και της υιοθεσίας, στο εξωτερικό αυτό το διάστημα. Με σπουδές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα προτιμούσα τα παιδιά που έχω και βλέπω στα ορφανοτροφεία αυτές τις μέρες να έμεναν με ομοφυλόφυλα ζευγάρια ή ακόμη και με ηλικιωμένους παππούδες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι διακρίσεις γίνονται και στα πιο ηλικιωμένα άτομα, παρότι τα παιδιά θα ήταν καλύτερα με θείους και παππούδες, παρά μαζί μου στα ορφανοτροφεία. Γιατί τα πτυχία ΔΕΝ έχουν αξία, ούτε το τι κάνω στο κρεβάτι μου, αλλά τι προσφέρω ως άνθρωπος.

    Φυσικά θεωρώ κατάπτυστο το να επιτρέπει κανείς σε παιδεραστές να υιοθετούν παιδιά.. είναι σαν να βάζεις το προβατάκι στο στόμα του λύκου. Θεωρώ όμως εξίσου παράλογο τον χριστιανικό ηθικό πουριτανισμό ο οποίος εμφορούμενος από την πατριαρχική και θρησκευτική/εκκλησιαστική εξουσία αφαιρεί τα χαμόγελα από τα πρόσωπα των παιδιών... Ειδικά σε περίοδους κρίσης, όπως περνά αυτή τη στιγμή η χώρα μας, πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε άτομα που διαθέτουν την αγάπη, την όρεξη και την υπομονή να υιοθετούν παιδιά με λιγότερες καθυστερήσεις. Υπάρχει μια εμμονή να μη δίνονται παιδιά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών ή σε όσους δεν έχουν σύντροφο.

    Ας μάθουμε επιτέλους να βλέπουμε πέρα από τα στεγανά μας..

    ReplyDelete
  4. με καλύπτει απολυτα το σχόλιο της αγριμιως,
    έχουμε δει και στρεητ γονείς να "βιάζουν" τα παιδιά τους με πολλούς τρόπους
    τα παιδιά χρειάζονται αγαπη τίποτα άλλο
    2014 ξυπνήστε λίγο
    τα κοινωνικά στίγματα τα τρέφουμε εμείς, αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν αλλάζει τίποτα
    έχω φίλη Αμερικάνα που μεγάλωσε από γκεη γονείς
    είναι ένα υπέροχο κορίτσι που σπουδάζει γενετική και είναι υπερήφανη για τους μπαμπάδες της

    ReplyDelete
  5. α και χαμομηλάκια, τα παιδιά μας τα προσταευουμε μονο με ΑΓΑΠΗ
    σέβομαι τις απόψεις σας εύχομαι και σεις τη δικη μου

    ReplyDelete
  6. Το κείμενο και τα σχόλια μεταφέρθηκαν σε νέο σύνδεσμο

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki