Saturday 30 November 2013

Για ένα πετυχημένο παιδικό πάρτυ

Από την «Καλή Μαμά»

Parties in your area
Το πάρτυ γενεθλίων είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί, για αυτό φροντίστε να είναι τέλειο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια. Μερικές απλές συμβουλές για να κάνετε ονειρεμένο το πάρτυ του μικρού σας αγγέλου
Ε, κι αν κάνετε και λίγη παραπάνω φασαρία
στην πολυκατοικία δεν πειράζει
1. Να έχετε ανεβασμένη διάθεση.
Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη διάθεσή μας και για αυτό πρέπει να δείχνουμε κι εμείς το ίδιο χαρούμενες. Παρά την κούραση ή το άγχος που μπορεί να έχουμε, δεν θα πρέπει να το δείχνουμε στα παιδιά. Θα πρέπει να συμμεριζόμαστε τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους.

2. Στολίστε το σπίτι.
Γεμίστε το σπίτι μπαλόνια και αυτοκόλλητα “the party is here” και πάρτε καπελάκια για τους μικρούς σας καλεσμένους. Αν αποφασίσετε να δώσετε ένα «θέμα» στο πάρτι σας, όλα τα «αξεσουάρ» που θα χρησιμοποιήσετε όπως πιατάκια, ποτηράκια, χαρτοπετσέτες , μπαλόνια κλπ. φροντίστε να είναι στο ίδιο μοτίβο ή έστω στο ίδιο χρώμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε το θέμα στις προσκλήσεις, στη διακόσμηση και στην τούρτα.

3. Κολλήστε και ένα αυτοκόλλητο στην πόρτα της πολυκατοικίας που να δηλώνει ότι το πάρτυ είναι εδώ.
Αυτό αφενός θα ενημερώσει τους γονείς των παιδιών-καλεσμένων για την ακριβή διεύθυνση, αφετέρου θα ενημερώσει και τους γείτονες για την επικείμενη φασαρία.

4. Παιδική μουσική.
Ασφαλώς τα τραγούδια της αρεσκείας τους θα τους ευχαριστήσουν πολύ και θα δώσουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Ε, κι αν κάνετε και λίγη παραπάνω φασαρία στην πολυκατοικία δεν πειράζει, μια μέρα είναι… αξίζει τον κόπο! Για αυτό εφοδιαστείτε με πολλά παιδικά cd!

5. Τίποτα δεν διασκεδάζει τα παιδιά περισσότερο από το παιχνίδι.
Για αυτό προετοιμαστείτε να έχετε σχεδιάσει κάποιο παιχνίδι να τους προτείνετε. Βέβαια, κάθε ηλικία έχει τα δικά της ενδιαφέροντα.
Τα παιδιά 2 ετών προτιμήστε να τα απασχολήσετε με μπαλόνια, πλαστελίνες, χαρτιά και μαρκαδόρους.
Μπορείτε να έχετε εκτυπώσει διάφορα σχέδια σε κόλλες Α4 και να τους τα δώσετε να τα ζωγραφίσουν.
Στα παιδιά των 3 ετών μπορείτε να δώσετε να διακοσμήσουν μπισκότα, να φτιάξουν κατασκευές με χαρτόνια όπως π.χ. καπέλα ή να παίξετε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, όπου ο θησαυρός θα είναι μικρά παιχνιδάκια ή αγαπημένες παιδικές λιχουδιές όπως γλειφιτζούρια σε διάφορα σχέδια και χρώματα.
Στα παιδιά των 4 ετών μπορείτε να προτείνετε να παίζουν μουσικές καρέκλες,
ενώ στα παιδιά 5 ετών μπορείτε να δώσετε ένα ομαδικό παιχνίδι όπως π.χ. κάποιο επιτραπέζιο.

6. Καλέστε έναν κλόουν.
Μπορείτε να προσλάβετε κάποιον ειδικό για να ψυχαγωγήσει τα παιδιά παίζοντας κουκλοθέατρο, κάνοντας μαγικά, κάνοντας γκάφες ή φουσκώνοντας μπαλόνια σε διάφορα σχέδια. Τίποτα πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά από το να εκτελούν δραστηριότητες που τους προτείνει ο πολύχρωμος φίλος τους.

7. Πάρτε μικρά δωράκια-έκπληξη για το τέλος.
Όλα τα παιδιά αγαπούν τα δώρα και θα έχουν κάτι να θυμούνται από τα γενέθλια του παιδιού σας. Μπορείτε να πάρετε κάτι μικρό και φθηνό όπως πολύχρωμες πλαστελίνες, πουγκάκια με καραμέλες και σοκολάτες, σαπουνόφουσκες, ακόμα και καπέλα, και να τους τα προσφέρετε σαν αποχαιρετιστήριο δώρο φεύγοντας.

8. Φωτογραφίες.
Μην ξεχάσετε να φορτίσετε τη φωτογραφική μηχανή και τη βιντεοκάμερα ώστε να απαθανατίσετε αυτές τις όμορφες στιγμές.

9.Μπουφές.
Το πιο σημαντικό μέρος ενός πάρτι, παιδικού ή μη, είναι το φαγητό. Ετοιμάστε μόνες σας διάφορα μεζεδάκια ή ζητήστε τη βοήθεια από μαμάδες ή ειδικούς.

Ένα ενδεικτικό μενού θα μπορούσε να είναι:
πίτσα
πίτα ή πιτάκια (τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πρασόπιτα)
κεφτεδάκια
σαρμαδάκια ή ντολμαδάκια
μακαρονοσαλάτα ή πατατοσαλάτα
κοτομπουκιές πανέ
ρολό σφολιάτας με τυρί φέτα και ζαμπόν
λουκανικάκια με σόγια σος και μέλι
αραβικές πίτες ή τορτίγιες με τυρί κρέμα, μαρούλι και γαλοπούλα (ή ότι άλλο θέλετε)
ατομικά τάκος
και φυσικά μην ξεχάσετε την τούρτα


Να περάσετε τέλεια!
rizopoulospost

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki