Tuesday 26 May 2015

Τα Γιατροσόφια και τα κόλπα των μαμάδων

Οι μαμάδες προκειμένου να μην βλέπουν το παιδί τους να ταλαιπωρείται κάνουν τα πάντα προκειμένου να γίνει γρήγορα και καλά.
Σπιτικά γιατρικά (γιατροσόφια) για να ανακουφίσετε το παιδάκι σας, όταν είναι άρρωστο
Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα γιατροσόφια που εφαρμόζουν οι μαμάδες και «παίρνουν» τον πόνο ή την ενόχληση μακριά από το παιδί τους 

Κουτάλι στην κατάψυξη όταν βγάζει δοντάκια
Πρόκειται για ένα παλιό κόλπο, αλλά λειτουργεί! Τοποθετήστε ένα κουτάλι στην κατάψυξη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια δώστε το στο μωρό σας να το πιπιλίσει. Ο συνδυασμός του κρύου και της πίεσης θα μειώσουν το πρήξιμο και θα χαρίσουν στο παιδί κάποια ανακούφιση του πόνου που νιώθει από τα δοντάκια που μεγαλώνουν.

Αλάτι για την ωτίτιδα
Εάν πονάει το αυτάκι του παιδιού σας δοκιμάστε αυτό το τέχνασμα. Γεμίστε ένα καθαρό καλτσάκι με ορυκτό αλάτι και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Ζεστάνετε το «πακέτο» σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και τοποθετήστε το στο αυτί του παιδιού σας (μέσα στο αυτάκι δεν βάζουμε ΠΟΤΕ τίποτα). Τα ορυκτά και η θερμότητα θα μειώσουν τον πόνο.
 
Γάλα για το τσίμπημα
Αντί να βάλετε μια αλοιφή στο τσίμπημα δοκιμάστε να ταμπονάρετε την περιοχή με λίγο γάλα. Μειώνει το πρήξιμο και την φαγούρα.
 
Μαγειρική σόδα και ξύδι για το έγκαυμα
Την επόμενη φορά που το παιδί σας καεί ανακουφίστε το με αυτό τον συνδυασμό. Αναμείξτε ίσα μέρη μαγειρικής σόδα και ξύδι και τρίψτε το μείγμα πάνω από τα εγκαύματα του παιδιού σας. Ανακουφίζει τον πόνο και αποτρέπει τις φουσκάλες.
 
Μασάζ για πονοκέφαλο
Διώξτε τον πονοκέφαλο με λίγο μασάζ στο σημείο με τον αντίχειρα και το δείκτη μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος.

Γλειφιτζούρι για να πιει το σιρόπι του
Οι μαμάδες ψάχνουν πολλούς τρόπους να βρουν για να πιει το μικρό τους το φάρμακό του. Βουτήξτε ένα μικρό γλειφιτζούρι στο σιρόπι και αφήστε το παιδί να το γλείψει κάθε φορά που το βουτάτε. Όταν το φάρμακο έχει φύγει, μπορεί να συνεχίσει το μικρό σας με το γλειφιτζούρι.
 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki