Και ακόμη ανασφάλεια. Αμφιβολία.
Έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους ίδιους τους εαυτούς τους και προς ολάκερη την ανθρωπότητα.
Άλλωστε, από τι να κρατηθούν όταν τους έχουν αρπάξει την ανεμελιά και την αθωότητα;
Από τι να κρατηθούν, όταν όλοι τους απογοήτευσαν, όταν τους στέρησαν το πιο ακέραιο και καθαρό κομμάτι τους, την παιδικότητά τους;Είναι εκατοντάδες τα παιδιά και οι έφηβοι που δεν λαμβάνουν την αντιμετώπιση που τους πρέπει και που τους αναλογεί.
Που δεν έχουν την απαραίτητη προσοχή.
Που δεν περισυλλέγουν εμπειρίες και αναμνήσεις.
Που παραμελούνται σε κακοποιητικό βαθμό.
Είναι, επίσης, εκατοντάδες που αντιμετωπίζουν ψυχολογική και σωματική βία.
Που πρόκειται να αντικρίσουν τις φρικτότερες σεξουαλικές ορέξεις των συγγενών τους, των οικογενειακών φίλων, των ενήλικων.
Στιγματισμένη από όλη αυτή την κακοποίηση ήταν φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στην 1 Ιουνίου.
Οι αρμόδιοι φορείς βροντοφώναξαν πως τα παιδιά θυματοποιούνται, δέρνονται, βιάζονται.
Ακόμη και αν δεν χρησιμοποίησαν τόσο σκληρές λέξεις για να το πουν και να το περιγράψουν.
Βροντοφώναξαν πως δεκάδες δικαιώματα των παιδιών παραβιάζονται και εκείνα ξεμένουν δίχως τα αγαθά και το έδαφος που θα τα ευνοήσει να ανθήσουν.
Μάλιστα, στην κρίση της πανδημίας η κακομεταχείριση και η βία φούντωσαν και γιγαντώθηκαν, όπως και οι εκκλήσεις στις γραμμές βοήθειας και στους φορείς στήριξης.«Για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην Υγεία, τους τελευταίους μήνες επηρεάστηκαν με διάφορους τρόπους άλλα δικαιώματα», ανέφερε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου και πρόσθεσε:
«Δυστυχώς για κάποια παιδιά, ο περιορισμός επιδείνωσε την καθημερινότητα τους. Μιλώ για τα παιδιά που την περίοδο του εγκλεισμού βίωσαν ψυχική και σωματική βία ή για τα παιδιά σε οικογένειες με οικονομική δυσχέρεια».
Την ίδια στιγμή, ο γενικός διευθυντής του Hope For Children, Joseph Borghese σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρατηρήθηκαν εντεινόμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών.
«Μεταξύ άλλων, αυξήθηκαν τα περιστατικά σωματικής και διαδικτυακής βίας». Το ίδιο είπαν και τα στατιστικά στοιχεία της προηγούμενης περιόδου.
Ότι τα παιδιά πέρασαν δύσκολες στιγμές, ακόμη και απομονωμένα στο οικογενειακό τους περιβάλλον.Είναι γεγονότα που μόνο αηδία μπορούν να προκαλέσουν.
Κάθε κακομεταχείριση και βιαιότητα προς τα παιδιά, σημαίνει πως κάποιος ενήλικας επιβλήθηκε στο πιο αδύναμο και απροστάτευτο μέλος της κοινωνίας.
Αυτό οφείλει να θυμάται η Πολιτεία: Ότι είναι υπεύθυνη απέναντι σε κάθε παιδί.
.............
περισσότερα εδώ: philenews
No comments:
Post a Comment