Υλικά
🍷 1 μικρό φρέσκο πορτοκάλι
🍷 ¾ του φλιτζανιού νερό
🍷 ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη (μέλι βάλαμε εμείς)
🍷 10 καρφάκια γαρίφαλο
🍷 2 ξύλα κανέλας
🍷 (2 αστεροειδείς γλυκάνισους)
🍷 1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί
🍷 Ρούμι ή λικέρ αμαρέτο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
🍷 Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι προσεκτικά, να μην μείνει στη φλούδα το λευκό μέρος.
🍷 1 μικρό φρέσκο πορτοκάλι
🍷 ¾ του φλιτζανιού νερό
🍷 ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη (μέλι βάλαμε εμείς)
🍷 10 καρφάκια γαρίφαλο
🍷 2 ξύλα κανέλας
🍷 (2 αστεροειδείς γλυκάνισους)
🍷 1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί
🍷 Ρούμι ή λικέρ αμαρέτο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
🍷 Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι προσεκτικά, να μην μείνει στη φλούδα το λευκό μέρος.
🍷 Στείβουμε το φρούτο και κρατάμε το χυμό του
🍷 Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Μην ανακατεύσετε το σιρόπι γιατί θα αφήσει κρυστάλλους.
🍷 Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Μην ανακατεύσετε το σιρόπι γιατί θα αφήσει κρυστάλλους.
🍷 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, τον γλυκάνισο, τα γαρίφαλα, τον χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού και αφήνουμε το σιρόπι να μειωθεί και να δέσει για 1-2 λεπτά
🍷 Μειώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά στο μάτι για 20 λεπτά, να πάρει θερμοκρασία και μετά βίας να σιγοβράσει για 20 λεπτά με μία ώρα.
🍷 Μειώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά στο μάτι για 20 λεπτά, να πάρει θερμοκρασία και μετά βίας να σιγοβράσει για 20 λεπτά με μία ώρα.
Δεν θέλουμε να κοχλάσει, απλά να αχνίσει και να ενωθούν τα αρώματα
🍷 Στραγγίζουμε από τα μυρωδικά και τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε (με ένα σφηνάκι ρούμι η αμαρέτο.)
🍷 Στραγγίζουμε από τα μυρωδικά και τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε (με ένα σφηνάκι ρούμι η αμαρέτο.)
πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι
No comments:
Post a Comment