Sunday 1 February 2009

Τα μεταξωτά βρακιά των παιδεραστών…

29.05.2008
… θέλουν κι επιδέξιους υπουργούς δικαιοσύνης. Αντ’ αυτών, Χατζηγάκης.
Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα παίρνει μια καλή ιδέα και την κάνει κουρέλι.
Αντί να στήσει μια γεωγραφική βάση δεδομένων που να δείχνει τους καταδικασμένους(και απολυμένους από τη φυλακή) παιδόφιλους επί χάρτου, απλώς παραθέτει τα ονόματά των κατηγορουμένων για παιδεραστία.
Έψαξα, για σύγκριση, το sex offender registry της πολιτείας όπου ζω. Λοιπόν, για να μπει το όνομα κάποιου εκεί, θα πρέπει να συντρέχουν μια από τις εξής προϋποθέσεις: καταδίκη ή απαλλαγή λόγω τρέλας· όχι απλώς απαγγελία κατηγορίας όπως γίνεται στην Ελλάδα. Το σύστημα διαθέτει χάρτη που απεικονίζει τα σπίτια όπου κατοικούν άτομα που έχουν καταδικαστεί για παιδεραστία και έχουν εκτίσει τις ποινές τους. Ο ενδιαφερόμενος εισάγει την διεύθυνσή του και βλέπει πού βρίσκονται οι προβληματικοί γείτονες. 
 
(Όποιος θέλει να πειραματιστεί, ας δώσει 1141 N. Ridgeland για διεύθυνση και 60302 για zip code).
 
Αν ήθελε δηλαδή ο Έλληνας υπουργός δικαιοσύνης να προστατέψει τα παιδιά από υποτροπιάζοντες παιδεραστές θα είχε κάνει κάτι εξαιρετικά απλό. Θα έδινε στους γονείς ένα εργαλείο για να βρουν ποιοι είναι οι «επικίνδυνοι» γείτονες. Αντ’ αυτού έδωσε στις εφημερίδες ένα εργαλείο για κουτσομπολιό και διασυρμό των κατά τεκμήριο αθώων κατηγορουμένων. Τα παιδιά παραμένουν απροστάτευτα αφού οι γονείς τους δεν γνωρίζουν πού κατοικούν οι αποφυλακισμένοι παιδεραστές.
 

1 comment:

  1. Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki