Sunday 1 February 2009

Κένυα: 111 νεκροί για ένα μπιτόνι πετρέλαιο

Απίστευτη τραγωδία στην Κένυα

Στους 111 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά από ανατροπή βυτιοφόρου φορτωμένου με καύσιμα στην κεντρική Κένυα, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.
Το βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο ανατράπηκε κοντά στην πόλη Μόλο. Το πετρέλαιο που διέρρευσε στο δρόμο τυλίχτηκε στις φλόγες τη στιγμή που εκατοντάδες άτομα είχαν σπεύσει για να μαζέψουν δωρεάν καύσιμα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως μετά την ανατροπή του οχήματος πολλοί μοτοσικλετιστές και άλλοι οδηγοί το πλησίασαν ελπίζοντας ότι θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ένα μέρος από το πολύτιμο φορτίο του.
Πρόκειται για μια από τις χειρότερες τραγωδίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.
«Καταμετρήσαμε 91 πτώματα στην περιοχή ενώ άλλα 20 έχουν μεταφερθεί στο τοπικό νεκροτομείο», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.
«Οι δυο γιοι μου ήρθαν στο σπίτι, πήραν μερικά δοχεία και έτρεξαν να μαζέψουν πετρέλαιο. Προσπάθησα να τους σταματήσω αλλά δεν με άκουγαν, είπαν πως όλοι πήγαιναν να πάρουν δωρεάν καύσιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά μια γυναίκα που αναζητούσε τα παιδιά της ανάμεσα στα θύματα.
Οι διασώστες ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να ξεκίνησε κατά λάθος, όταν κάποιος από το πλήθος έριξε στο έδαφος ένα αναμμένο τσιγάρο. Δεν αποκλείεται ωστόσο και η πιθανότητα κάποιος, οργισμένος επειδή η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, να έβαλε επίτηδες τη φωτιά.

Πηγή:Α.Π.Ε. Δημιουργία:1/2/2009 10:35 πμ Τελευταία ενημέρωση:1/2/2009 10:44 πμ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki