Tuesday 29 September 2009

Φονική επέλαση του Κετσάνα

Ένα παιδάκι που επέζησε από τον φονικό τυφώνα Κετσάνα προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα βρώμικα από τη λάσπη ρούχα της οικογένειάς του, στο χωριό Σιλανγκαν, προάστιο του Κεζόν.    
πηγή: Έθνος
 
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις Φιλιππίνες
Συνολικά 240 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά το πέρασμα της φονικής καταιγίδας, Ketsana, η οποία έπληξε την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Manila.
Τουλάχιστον 2.000.000 άνθρωποι έχουν υποστεί τις συνέπειες της θεομηνίας. Περισσότεροι από 370.000 κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους. Η Μανίλα, πόλη 12 εκατ. κατοίκων, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, έπειτα από τις πλημμύρες που προκάλεσε η επέλαση της τροπικής καταιγίδας.

Οι εκατοντάδες άστεγοι έχουν καταφύγει στο προεδρικό μέγαρο, το οποίο άνοιξε ορισμένα τμήματά του μετά από εντολή της προέδρου Gloria Arroyo. Επίσης πολλοί κάτοικοι, εκτός από τα σχολεία και τα γυμναστήρια που βρίσκονται από το Σάββατο, κατέφυγαν και στο ανάκτορο Μαλακανάνγκ, έδρα της προεδρίας των Φιλιππίνων, όπου τους διανεμήθηκαν είδη πρώτης ανάγκης.
Πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Vietnam, λόγω της άμεσης απειλής από τον τυφώνα Ketsana, ο οποίος έσπειρε το θάνατο στο πέρασμά του από τις Φιλιππίνες ως τροπική καταιγίδα. 
Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, ο τυφώνας πλησιάζει τις ακτές της χώρας γρηγορότερα από ό,τι προβλεπόταν. Οι μετεωρολόγοι είχαν ανακοινώσει ότι ο τυφώνας αναμένεται στο Vietman το βράδυ, όμως σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης Πλημμυρών είναι πολύ πιθανό να πλήξει τις κεντρικές περιοχές νωρίτερα. Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. 
Οι Αρχές έκαναν επίσης έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να προμηθευτούν τρόφιμα και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 
πηγή: zougla

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Βιετνάμ από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κετσάνα  

29/9/2009 - Πηγή: TVXS

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki