Wednesday 30 December 2009

Dolls' hospital - Νοσοκομείο για... κούκλες:
Το Κουκλιατρείον!!!

Τα περισσότερα παιδιά αναπτύσσουν 
ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τα αγαπημένα  τους παιχνίδια και δεν θέλουν να τα αποχωριστούν ακόμη και όταν αυτά χαλάσουν.

Το Κουκλιατρείον!!!


Στη Βραζιλία, ένας παλιός τεχνίτης γραφομηχανών και η οικογένεια του αποφάσισαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα δημιουργώντας ένα εργαστήριο με την ονομασία «νοσοκομείο παιχνιδιών».

Πολλά από τα τμήματα του εργαστηρίου έχουν πάρει ονομασίες κλινικών. Μέσα στο νοσοκομείο παιχνιδιών υπάρχει το ακτινολογικό τμήμα, το τμήμα Επειγόντων περιστατικών, το αναρρωτήριο και η αίθουσα αναμονής.
Οι  ιδιόμορφοι «ασθενείς» εισάγονται στην «κλινική» και σε μερικές ώρες ή ημέρες παίρνουν εξιτήριο όντας απόλυτα υγιείς.

Το 80% των παιχνιδιών που επισκευάζονται είναι παλιές κούκλες που έχουν κληροδοτηθεί από γενιά σε γενιά, από μητέρα σε κόρη και έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τους κατόχους τους.
Το νοσοκομείο παιχνιδιών επιδιορθώνει περίπου 200 κούκλες κάθε μήνα ενώ επίσης ευπρόσδεκτα είναι και τα αρκουδάκια και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Το κόστος δεν ξεπερνά το 20% της αξίας κάθε παιχνιδιού.

1 comment:

  1. Το ευχάριστο είναι πως και εδώ στην Ελλάδα έχουμε ένα αντίστοιχο κουκλιατρείον. Για όσους δεν το γνωρίζουν μπορείτε να βρείτε σχετική ανάρτησή μου στο http://life-anti-style.blogspot.com/2009/07/blog-post_20.html
    Τα χεράκια της κυρίας Πρίντεζη-Φράγκου κάνουν θαύματα (πιστέψτε με την έχω δοκιμάσει).
    Οσοι λοιπόν έχετε "άρρωστες" κούκλες εκεί θα βρείτε την υγειά τους...

    Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους με υγεία και ευτυχία. Το 2010 να φέρει ειρήνη και φροντίδα για όλα τα χαμομηλάκια του κόσμου.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki