Wednesday 11 August 2010

Κακοποιούσαν τα 4 παιδιά τους στην «μονοκατοικία
του τρόμου»

Τρία ανθρωπόμορφα τέρατα κακοποιούσαν τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, τα έκλειναν για ώρες ολόκληρες στο σκοτεινό και βρώμικο υπόγειο του σπιτιού «προς παραδειγματισμό», τα ανάγκαζαν ακόμη και να τρώνε ακαθαρσίες «για να μάθουν τρόπους…» όπως έλεγαν. 
.
Ένα αληθινό μαρτύριο ζούσαν ένα 11χρονο κοριτσάκι, ένα 9χρονο αγόρι, ένα 5χρονο αγοράκι και άλλο ένα αβάπτιστο ακόμη, που ούτε χρόνο έχει κλείσει, κοριτσάκι, από τους ίδιους τους τους γονείς. 
Τους τελευταίους δύο μήνες η οικογένεια είχε μετακομίσει στην οδό Πλαστήρα, στην Αγία Άννα, σε μία μονοκατοικία. 
Από την πρώτη κιόλας ημέρα οι γείτονες είχαν αντιληφθεί πως κάτι δεν πάει καλά με την συγκεκριμένη οικογένεια, με την οποία ζούσε κι άλλος ένας άντρας με κινητικά προβλήματα. Οι κραυγές των μικρών παιδιών ήταν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Τα κορμάκια των παιδιών φανέρωναν πως κάτι πολύ άσχημο συνέβαινε στην μονοκατοικία του τρόμου. 
Ώσπου το βράδυ της Κυριακής οι γείτονες αποφάσισαν να καλέσουν, για άλλη μία φορά, την Αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού, αφού η κατάσταση είχε βγει πλέον εκτός ορίων καθώς οι δύο γονείς έλλειπαν από το σπίτι και είχαν αφήσει τα δύο παιδιά με τον άντρα που συγκατοικούσαν και άλλον έναν αγνώστων λοιπών στοιχείων. Οι ώρες περνούσαν, οι κραυγές όλο και αυξάνονταν ώσπου ο άντρας έκλεισε το αγοράκι στο υπόγειο ενώ εκείνο φώναζε βοήθεια για να το βγάλουν έξω.
«Από την πρώτη μέρα που μετακόμισαν στην συγκεκριμένη μονοκατοικία ακούγαμε φασαρίες δεν μπορούσαμε όμως στην αρχή να διακρίνουμε αν ήταν ανάμεσα στους ενήλικες ή απέναντι στα παιδιά. 
Δυστυχώς, όμως, λίγες μέρες αργότερα έκλεισαν το ένα παιδί στο υπόγειο, άρχισαν όλα να φωνάζουν, να τρώνε ξύλο και να ουρλιάζουν. Μαζί τους ζούσε κι ένας άντρας γύρω στα 45 ο οποίος κακοποιούσε τα παιδιά χτυπώντας τα ακόμα και με τα δεκανίκια του. Καλέσαμε την αστυνομία και για λίγες μέρες είχαν ηρεμήσει. 
Επί καθημερινής βάσης όλα αυτά, το ποτήρι ξεχείλισε όταν πριν λίγες μέρες είδαμε το κοριτσάκι γεμάτο μελανιές στο στήθος και το μεγαλύτερο αγόρι με σημάδια στο κεφάλι. Το ρωτήσαμε για τις μελανιές και είπε ταραγμένο ότι τις έχει από τη μέρα που γεννήθηκε. Το μικρό αγόρι βγήκε στο δρόμο και ούρλιαζε δεν έρχομαι σπίτι θα με κλείσετε στο υπόγειο με τα ποντίκια, το μάζεψαν σηκωτό τα αδέρφια του. 
Το Σάββατο το βράδυ ο πατέρας έδερνε ένα από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, αυτό ούρλιαζε, έκλαιγε κι εμείς που καθόμασταν στην αυλή ακούγαμε τις ξυλιές. Αυτόν τον ήχο τον έχουμε ακόμα στα αυτιά μας... Το μεσημέρι ακούγαμε κανένα μισάωρο φασαρίες φωνές, μετά δυνατά χτυπήματα από την πόρτα του υπογείου, ήταν το μεγάλο αγόρι που φώναζε βοήθεια, βγάλτε με θα σκάσω, ο άντρας που ζει μαζί τους το είχε κλείσει και του έλεγε «να σκάσεις να μάθεις τρόπους, δεν θα βγεις» 
Η γυναίκα δεν πρέπει να είναι η μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών, αν ακούγατε πως τους μιλούσε και πως φερόταν ειδικά στο κοριτσάκι, ήταν φρικτό!» αυτή ήταν η τραγική μαρτυρία ενός γείτονα, ο οποίος έζησε καρέ – καρέ, όπως όλη η γειτονιά, την φρίκη των 4 ανήλικων παιδιών.
Πράγματι η 25χρονη νεαρή που συνελήφθη από τις Αρχές ήταν η μητέρα των δύο μικρότερων παιδιών, άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα στοιχεία της μητέρας των δύο μεγαλύτερων που έχουν υποστεί, όπως φαίνεται, το μεγαλύτερο βάρος από την βαρβαρότητα των τριών ενηλίκων. 
Στην Ασφάλεια οδηγήθηκαν οι τρεις ενήλικες, η μητέρα, ο 49χρονος πατέρας, ο 50χρονος «συγκάτοικος», ενώ καταζητείται ένας ακόμα άντρας αγνώστων στοιχείων ο οποίος συμμετείχε στον ξυλοδαρμό και πρόλαβε να διαφύγει.
Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι πως ορισμένοι από τους γειτόνους κρατούσαν το στόμα τους ερμητικά κλειστό ακόμα και όταν η Αστυνομία έσπευσε στον «τόπο μαρτυρίου» και είδε τα τέσσερα κακοποιημένα παιδιά. Ευτυχώς που δεν ήταν όλοι οι γείτονες το ίδιο… απάνθρωποι και κάλεσαν την Αστυνομία, ώστε να δοθεί ένα τέλος στον Γολγοθά των 4 μικρών αγγέλων.
Για το συμβάν ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων κ. Παντελάκη με προφορική εντολή της οποίας και με την φροντίδα του Συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού και Ψυχολόγου μεταφέρθηκαν τα παιδιά στο Παίδων για φύλαξη, φροντίδα και εξετάσεις.
Η ιστορία αυτή δυστυχώς επαναλαμβάνετε, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά ευχόμαστε η τελευταία, που ακούγετε στις Αχαρνές ενήλικες να κακοποιούν τα ίδια τους τα παιδιά….
Εμείς από την πλευρά μας εφιστούμε την προσοχή σε όλους. 
Κάθε φορά που κάτι άσχημο βλέπετε απέναντι σε ένα παιδί μην φοβηθείτε να καλέσετε την Αστυνομία ή το Χαμόγελο του Παιδιού (Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 1056). 
Μην ξεχνάτε πως όταν ένας ενήλικας κακοποιεί ένα παιδί το οποίο είναι αδύναμο να αντιδράσει τότε μιλάμε για ένα ανθρωπόμορφο τέρας και συνάμα για ένα ΕΓΚΛΗΜΑ! Μην κάθεστε με σταυρωμένα χέρια αντιδράστε…

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki