Monday 1 November 2010

Παιδιά και παλαιστίνιοι έφηβοι θύματα επιθέσεων

Όλο και περισσότερα παιδιά και παλαιστίνιοι έφηβοι αποτελούν στόχους σκόπιμων επιθέσεων εξτρεμιστών ισραηλινών εποίκων, δείχνει έκθεση, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από διεθνή οργανισμό υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η έκθεση, η οποία συντάσσεται εδώ και δύο χρόνια από τη μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Υπεράσπιση των Παιδιών (παλαιστινιακή πτέρυγα), αποκαλύπτει 38 περιπτώσεις επιθέσεων εποίκων σε παλαιστίνιους ανηλίκους, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα το θάνατο 3 εφήβων και στον τραυματισμό 42.
Σε 13 περιπτώσεις, έποικοι άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας 3 εφήβους και τραυματίζοντας 10 άλλους. Στις άλλες περιπτώσεις, νεαροί, μεταξύ των οποίων και παιδιά μικρής ηλικίας, δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες, ταπεινώθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν.
Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, σε 8 περιπτώσεις, στρατιώτες ήταν συνεργοί στα βίαια επεισόδια είτε συμμετέχοντας, είτε κλείνοντας τα μάτια σε αυτά, είτε καταφερόμενοι εναντίον των θυμάτων αντί να καταφερθούν εναντίον των επιτιθέμενων.

Η πλειοψηφία των επιθέσεων αυτών σημειώθηκε σε δύο συγκεκριμένους τομείς, όπου βρίσκονται οικισμοί που θεωρούνται προπύργια των υπερεθνικιστών. Πρόκειται για την πόλη της Χεβρώνας και τα περίχωρά της στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και τα περίχωρα της Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.
"Ούτε σε έναν έποικο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα περιστατικά αυτά", δήλωσε η Βερόνικα Ναράντζο, μία από τις συντάκτριες της έκθεσης, σύμφωνα με την οποία οι έποικοι δρουν υπό καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 19 Οκτωβρίου από μη κυβερνητική ισραηλινή οργάνωση, οι έποικοι που καταστρέφουν δέντρα που ανήκουν σε Παλαιστίνιους δεν έχουν οδηγηθεί ποτέ ενώπιον της ισραηλινής δικαιοσύνης.
Η έρευνα δείχνει ότι καμία από τις αγωγές για την καταστροφή δέντρων Παλαιστινίων, στην πλειοψηφία ελαιόδενδρων, που έχουν καταγραφεί σε περίοδο πέντε ετών από την ισραηλινή οργάνωση Γες Ντιν (εθελοντές υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) δεν κατέληξε σε απαγγελία κατηγοριών.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki