Monday 1 November 2010

Πρόσφυγες σε εγκατάλειψη στο Λαύριο

Σε κατάληψη των κτιρίων του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο, έχουν προχωρήσει οι πρόσφυγες αλλά και οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας οι μεν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, οι δε τον μισθό του προηγούμενου μήνα.

Τα παιδάκια μόνο τσάι πίνουν...

Θέλω ένα σπίτι με χαρά ...




Παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική, το υπουργείο Υγείας δεν έχει υπογράψει την οικονομική σύμβαση για το 2010, καταδικάζοντας τους πρόσφυγες που ζουν εκεί στην εξαθλίωση, αφού τους στερεί τα απολύτως απαραίτητα, όπως φαγητό, ιατρική περίθαλψη και τα βασικά είδη για την υγιεινή τους.
Σημειώνεται ότι οι 53 από τους 270 πρόσφυγες είναι παιδιά, που εδώ και μέρες δεν έχουν φαγητό, ενώ δεν καλύπτονται σοβαρές ιατρικές ανάγκες.
Κοντά στην ασιτία και την έλλειψη υγιεινής, τα δύο από τα κτίρια του κέντρου έχουν κριθεί ακατάλληλα από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.
Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να τους χορηγείται φαγητό και να μην γίνονται περικοπές στη σίτιση, να αναγνωριστούν ως πολιτικοί πρόσφυγες και να επισκευαστούν τα προβληματικά κτίρια.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki