Monday 3 May 2010

Τέλος στο Σεξ και Βία στην ισπανική τηλεόραση, για την προστασία των παιδιών!!!

Από Χθες, 1 Μαΐου, εφαρμόζεται ο νέος νόμος που ψηφίστηκε τον Μάρτη στο ισπανικό κοινοβούλιο, και περιέχει τα εξής:

Στο παιδικό ωράριο απαγορεύεται η διαφήμιση προϊόντων όπως χάπια αδυνατίσματος, χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες θεραπείες αισθητικής κ.α.
Πιο αυστηροί έλεγχοι για περιεχόμενο μη κατάλληλο για ανηλίκους. Αν κάποιο πρόγραμμα περιλαμβάνει τέτοιες σκηνές θα μπορεί να προβάλλεται μόνο στο ωράριο 22:00 – 06:00, και θα πρέπει να προειδοποιεί οπτικά και ακουστικά για το περιεχόμενο του.
Σκηνές σκληρής βίας ή πορνό που περιλαμβάνονται σε σειρές, ταινίες η οποιουδήποτε τύπου πρόγραμμα, απαγορεύεται να προβάλλονται! 
• Τα προγράμματα που έχουν ως θέμα τα τυχερά παιχνίδια (στοίχημα, παιχνίδια με ερωτήσεις με τηλ. 090κ.α.,εκτός από τις κληρώσεις του λαχείου), θα μπορούν να προβάλλονται μόνο μεταξύ 01:00 – 05:00.
Τα προγράμματα με θέμα τον εσωτερισμό και τις ψευδοεπιστήμες θα μπορούν να προβάλλονται μεταξύ 22:00 – 07:00.
Οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα μέσω μίας επιλογής στο TDT να κλειδώνουν όλα τα προγράμματα που περιέχουν σκηνές μη κατάλληλες για ανήλικους.
Ο νόμος περιέχει και ωράριο ενισχυμένης προστασίας για παιδιά. Το ωράριο αυτό είναι 08:00-09:00 και 17:00-20:00 τις καθημερινές και 09:00-12:00 τα ΣΚ και τις αργίες. 
Σε αυτά τα ωράρια θα εξαφανιστούν οι διαφημίσεις αλκοολούχων, όπως και προϊόντων αδυνατίσματος, και γενικότερα προϊόντα που προβάλλουν την κουλτούρα του σώματος και την μείωση της αυτοεκτίμησης.
Μέγιστο τα 20 λεπτά διαφημίσεων ανά ώρα, που χωρίζονται σε 12 λεπτά εμπορικές διαφημίσεις, 5 λεπτά αυτοπροβολή και 3 λεπτά tele-marketing.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki