Tuesday 20 March 2007

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ - Στην κουζίνα το κομπιούτερ, λένε οι ειδικοί

ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ του σπιτιού εισηγούνται στους γονείς οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής να τοποθετείται ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, έτσι ώστε να ελέγχεται η χρήση του διαδικτύου από τους ανήλικους. 
Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Πληροφορικής Θεόδουλος Κωνσταντίνου, οι γονείς καταφεύγουν στους καθηγητές ζητώντας βοήθεια ως προς την προστασία των παιδιών τους στο σπίτι από το διαδίκτυο. Τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν εξαιτίας της χρήσης του διαδικτύου από μαθητές και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, απασχόλησαν χθες την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Τορναρίτης, έρευνα που διεξήχθη στα πλαίσια της ευρωπαϊκής δράσης Safe-Internet με τη συνεργασία των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κατέδειξε ότι το 70% των νέων χρησιμοποιεί Η/Υ και κατ' επέκταση το διαδίκτυο. Το 20%-25% εκτίθεται εκούσια ή και ακούσια σε πορνογραφικό υλικό, ενώ το ποσοστό αυτό για τους εφήβους 15-17 ετών είναι 70%. Το Υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθειά του να προωθήσει την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έδωσε οδηγίες η χρήση του διαδικτύου από μαθητές να γίνεται πάντα με επίβλεψη, ενώ συμμετέχει στο πρόγραμμα Safe-web.
Σε τρία χρόνια περίπου, στα σχολεία θα εγκατασταθούν εργαλεία παρακολούθησης, ικανά να εντοπίζουν τις σελίδες που επισκέπτεται ο μαθητής, όπως επίσης και εργαλεία φιλτραρίσματος, ούτως ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος σε σελίδες που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας εισηγήθηκε να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση του θέματος και με ειδικά λογισμικά να απαγορεύεται η είσοδος σε ορισμένες ιστοσελίδες.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki