Sunday 8 April 2007

Σάλο προκάλεσε δήλωση του Σαρκοζί για τους παιδεραστές

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο υποψήφιος της Δεξιάς για την Προεδρία της Γαλλίας μετά από δήλωση του στο περιοδικό «Φιλοσοφία», ότι τείνει να πιστέψει, πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί σε όλους τους τομείς να αλλάξει την μοίρα του, όταν εξαρτάται
από τα γονίδια του, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι κάποιος μπορεί να γεννηθεί ακόμη και παιδεραστής, χωρίς να μπορεί να το αλλάξει. Η υποψήφια των Σοσιαλιστών για την Γαλλική Προεδρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ χαρακτήρισε την δήλωση αυτή «εξωφρενική».


Ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού εξέφρασε την λύπη του για τον Νικολά Σαρκοζί, διευκρινίζοντας ότι ένας άνθρωπος είναι αδύνατον να γεννηθεί με το στίγμα της διαστροφής.


Πυρά κατά του Σαρκοζί εξαπολύουν οι αντίπαλοί του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 7/4/2007

Έντονες επικρίσεις τόσο από τους αντιπάλους του στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας όσο και από τον αρχιεπίσκοπο του Παρισιού δέχτηκε ο υποψήφιος της Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί, με αφορμή τη δήλωσή του ότι κάποιος «μπορεί να γεννηθεί παιδεραστής». 

Ο Σαρκοζί, που προηγείται με σημαντική διαφορά στις δημοσκοπήσεις, είπε στο περιοδικό "Φιλοσοφία" ότι "τείνει να πιστέψει πως ένας άνθρωπος μπορεί να γεννηθεί παιδεραστής".
"Όταν ο Σαρκοζί φτάνει στο σημείο να πει ότι ένα μωρό μπορεί να γεννηθεί με το στίγμα της διαστροφής (...) σε τι είδους κοινωνία ζούμε;" αναρωτήθηκε ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού σε συνέντευξή του στο τρίτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η κυριότερη αντίπαλος του Σαρκοζί, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του "εξωφρενικές".
Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Αντρέ Βεν-Τρουά, επέκρινε επίσης τις δηλώσεις του Σαρκοζί, λέγοντας: "Το πιο σοβαρό για μένα είναι η αντίληψη ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας".

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki