Thursday 18 October 2007

Βασάνισε σκύλο με καυτό λάδι και τον βιντεοσκόπησε

Με καυτό λάδι βασάνισε ένα αδέσποτο σκυλάκι και βιντεοσκόπησε την πράξη του προκειμένου να τη δείχνει σε φίλους και γνωστούς!
Το αποτροπιαστικό βίντεο, που ήρθε προχθές στο φως της δημοσιότητας από την τοπική εφημερίδα της Χίου «Η Αλήθεια», έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Δράστης φέρεται να είναι ένας 22χρονος φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (εδρεύει στη Χίο), κυπριακής καταγωγής.
Στο επίμαχο βίντεο ακούμε τον νεαρό να σκηνοθετεί με λεπτομέρεια την αποτρόπαια πράξη του... Ζεσταίνει λάδι στο μάτι της κουζίνας και δελεάζει το σκυλί με κομμάτια λουκάνικου. Αφού κερδίζει την εμπιστοσύνη του ζώου, παίρνει το τηγάνι και ρίχνει το καυτό λάδι έξω από το παράθυρο, πάνω στον σκύλο που τρώει το λουκάνικο. Ο σκύλος τρέχει ουρλιάζοντας να φύγει, ενώ ο δράστης ξεσπά σε γέλια... Το βίντεο -στο οποίο δεν εμφανίζεται πρόσωπο- έφθασε στα γραφεία της εφημερίδας με email. «Από μαρτυρίες φοιτητών καταλήξαμε να ταυτοποιήσουμε το σπίτι όπου βιντεοσκοπήθηκε, το οποίο νοικιάζει Κύπριος φοιτητής», μας λέει η δημοσιογράφος της «Αλήθειας», Ειρήνη Αναγνώστου.
Η ίδια προσθέτει πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το επίμαχο βίντεο πρέπει να έχει τραβηχτεί τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο και όλο αυτόν τον καιρό διακινούνταν μέσω email, ενώ ένα τμήμα του μέσω κινητών τηλεφώνων. «Μείναμε με το στόμα ανοικτό», υπογραμμίζει ο αντιπρύτανης φοιτητικών θεμάτων του Παν. Αιγαίου, Γιάννης Γκιάλας.
«Μιλάμε για έναν νέο, μορφωμένο άνθρωπο, ο οποίος όχι μόνο έκανε ό,τι έκανε αλλά το μαγνητοσκόπησε κιόλας, ήταν δηλαδή περήφανος γι αυτό». Για το ζήτημα συνεδρίασε εκτάκτως η κοσμητεία της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, «καταδικάζοντας απερίφραστα τον βασανισμό του ζώου και τις κοινωνικές παραμέτρους που οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές».
Ο ίδιος ο πρύτανης, Ανδρέας Τρούμπης, εκφράζει τη «θλίψη» και τον «αποτροπιασμό» του, ενώ υπογραμμίζει πως θα φέρει το θέμα στη Σύγκλητο, ώστε να διερευνηθεί η αναγκαιότητα επιβολής πειθαρχικών μέτρων στον φοιτητή. Οι αστυνομικές αρχές της Χίου έχουν ήδη κινηθεί αυτεπάγγελτα και σχηματίζουν δικογραφία εις βάρος του φερόμενου ως δράστη.
Ο ίδιος, ωστόσο, λείπει στην Αγγλία, κι αναμένεται -σύμφωνα με την αστυνομία- να επιστρέψει στη Χίο στα τέλη του Οκτώβρη, οπότε και θα κληθεί να καταθέσει. «Είμαι σοκαρισμένη, πρόκειται για κτηνωδία», σημειώνει η κ. Ευτέρπη Μπουσέ, αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, ο οποίος ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση.
«Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Δεν είναι φυσιολογικό να νιώθεις ευχαρίστηση προκαλώντας πόνο».



Γ. ΦΩΣΚΟΛΟΣ

πηγή: εφημερίδα Το Έθνος

15 comments:

  1. na ponesoume kai gia ta elafia stin parnitha....kinigoi ta apodekatizoun ...:(((

    ReplyDelete
  2. Το συγκεκριμένο άτομο είναι όχι απλά ανώμαλο μα και κάτι παραπάνω. ελπίζω να του επιβληθούν βαριές ποινές και να αποβληθεί και απο την σχολή του δια παντός. Δεν του αξίζει η μόρφωση ούτε και ο σεβασμός των ανθρώπων. ΑΙΣΧΟΣ.

    ReplyDelete
  3. Κτηνωδία, ανωμαλία. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε πια. Να το διώξουν το κτήνος από την Ελλάδα. Είναι persona non grata.
    Συνέχισε χαμομηλάκι να μας ενημερώνεις, μήπως και κάτι αλλάξει επιτέλους.

    Ευχαριστώ που υπάρχετε

    ReplyDelete
  4. ας ασχωληθούν καί κάπιοι μέ ένα άλλο θέμα....
    τί είναι αυτό πού στήν κινονοία μάς κατάντισε τήν διασκέδαση μέ μιά τέτια πράξη??

    ReplyDelete
  5. Δεν είναι το μόνο, ούτε η πρώτη φορά :((
    Δεν γενικεύουμε, δεν υποστηρίζουμε ότι αυτός είναι ο κανόνας, αλλά γεγονός είναι ότι έχουμε ξεφύγει επικίνδυνα. Κακοποιούμε χαμομηλάκια, περιβάλλον και ζώα. Έχουμε ξεφύγει :((
    Δεν υπάρχει μέρα που να μη γίνει γνωστή κάποια αποτρόπαιη πράξη. Αγρίεψε ο άνθρωπος, ξεστράτισε, έχασε το δρόμο του και στο βωμό του όποιου κέρδους και της όποιας ηδονής, θυσιάζει ιερά και όσια.
    Είναι εξαιρετικά λυπηρό αυτό, αλλά δεν απογοητευόμαστε.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, όσο υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που νιάζονται, που παλεύουν που ΑΓΑΠΟΥΝ...

    ReplyDelete
  6. Μπράβο φίλη μου Το χαμομηλάκι που το έβαλες στο blog, μπράβο και στους Ανθρώπους που δεν το άφησανε να περάσει έτσι και ευαισθητοποιήθηκαν. Από εχτές στις 9 παρά το βράδυ που το άκουσα στις ειδήσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA με βασάνιζαν η εικόνες που είδα από το κακόμοιρο το ζώο. Με βασάνιζαν και τα γέλια αυτού του υπανθρώπου που τέλεσε αυτή την απάνθρωπη πράξη και αξιόποινη. Στο βίντεο έδειχνε το τηγάνι με το λάδι που ζέστεναι. Όταν σιγουρεύτηκε ότι ήτανε καυτό, φώναξε από το παράθυρό του το κακόμοιρο σκυλάκι και του πέταξε ένα κομμάτι κρέας. Όσο το σκυλάκι το έτρωγε, και αφού ο τύπος είδε ότι το λάδι ήτανε καυτό, πήρε το τηγάνι και από το παράθυρο έριξε όλο το καυτό το λάδι, πάνω στο ζώο την ώρα που χαρούμενο έτρωγε!! Ακολούθησε το κλάμα του σκύλου που ψηνόταν το δέρμα του από το καυτό το λάδι, και τα γέλια του άλλου "ζώου" που γελούσε!! Ναι, γελούσε που ζεμάτισε αυτό το απροστάτευτο ζώο. Έχει νιώσει ποτέ του, αυτό το κτήνος, τον πόνο όχι από ένα τηγάνι με λάδι, αλλά από λίγο λάδι καυτό; Τι του έκανε αυτό το σκυλάκι για το κάψει με το λάδι; Τι του έκανε μπορεί να μας πει; Αλλά μήπως αντί να μας πει, θα αρχίσει να γελάει και πάλι, σκεπτόμενος το κατόρθωμά του; Το καλό είναι ότι η υπόθεση θα πάει στη δικαιοσύνη. Το κακό είναι ότι αυτό το ζώο, αν ζήσει, μέχρι να θεραπευτεί, θα νιώσει ένα διπλό πόνο. Το σωματικό και τον ψυχικό. Πόση εμπιστοσύνη θα έχει ξανά απέναντι στους ανθρώπους; Πόσο φόβο θα κουβαλάει μέσα του; Φόβος.....Τον βιώνω μέσα από τις κρίσεις πανικού. Άσχημο συναίσθημα ο φόβος. Άσχημο πράγμα να φοβάσαι τον κόσμο.... Οι πρυτανικές αρχές θα μελετήσουν το θέμα.....Τι τους εμποδίζει τόσο καιρό να το έχουν όχι μόνον μελετήσει, αλλά και να έχουν βγάλει μια παραδειγματική απόφαση; Αν αυτό το έκανε στην Αγγλία, όπου το κράτος έχει τεράστια ευαισθησία στα ζώα, τι ποινές θα είχε; Υποθέτω ποιο βαριές από αυτές που μπορεί να έχει εδώ. 17 ολόκληρα χρόνια είχα στο σπίτι μου ένα σκύλο. Σαν να μεγάλωσα με ένα αδερφάκι ήτανε. Έτυχε να το χτυπήσει αμάξι. Σαν να φρόντιζα οικογενειακό μου πρόσωπο έκανα και εγώ και η οικογένειά μου. Πόσα γατάκια που τα παρατούσαν, τα έχω φροντίσει....Κάποια δε μπόρεσαν να ζήσουν μακριά από το μητρικό γάλα και....Αν αυτό το άτομο, το έχει μετανοιώσει μπορεί να ζητήσει την κατάλληλη βοήθεια και θα την έχει. Όμως όταν πας και συνεχίζεις τη ζωή σου στην Αγγλία (ή τις σπουδές σου) σαν να μην τρέχει τίποτα, τότε μπορούμε να μιλάμε για μετάνοια. Αν είχε τύψεις, θα το μοίραζε το κατόρθωμά του και στους άλλους; Λυπάμαι που ο πόνος πουλάει. Λυπάμαι, που ο πόνος κάποιους δεν τους συγκινεί, αλλά τους ψυχαγωγεί. Λυπάμαι που το καλύτερο φίλο του ανθρώπου το σκύλο, κάποιοι αντί να τον χαϊδέψουν, του δίνουν πόνο. Ελπίζω κάποιοι με ευαισθησίες, να συνειδητοποιήσουν τι συναίβει σε ένα ζώο που έχει ψυχή και καταλαβαίνει. Ελπίζω όμως και αυτός που προκάλεσε αυτό το κακό στο ζώο, να μας κάνει να χαρούμε με την έμπρακτη και ειλικρινή μεταμέλεια του, κατανοώντας το σεβασμό στα ζώα.
    Με πόνο ψυχής
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  7. Το link είναι στη θέση του αγαπημένε μας πρεζα tv

    Nα έχεις μια καλή μέρα :))

    ReplyDelete
  8. Δεν έχω δει το βίντεο, αλλά μόνο και μόνο η σκέψη του με ανατριχιάζει. Και με εξαγριώνει. Τι να πει κανείς? Πως είναι δυνατόν να διασκεδάζει κάποιος με τον πόνο ενός ανυπεράσπιστου ζώου; Πως είναι δυνατόν να βασανίζεις ένα αθώο και ανυπεράσπιστο πλάσμα για να γελάσεις; Στον φοιτητή αυτό δεν αξίζει μόνο η αποβολή από το Πανεπιστήμιο. Του αξίζει ακριβώς η ίδια τιμωρία. Για να δούμε αν θα γελάει και τότε... Ίσως έτσι καταλάβει τι προκάλεσε σε αυτό το ζώο. Πολλοί θα πουν ότι είμαστε σε "πολιτισμένο" κόσμο και ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάποιον με συζήτηση και πειθώ, με ήπια μέσα. Ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσουμε το "οφθαλμός αντί οφθαλμού". Διαφωνώ, όταν προκειται για τέτοιες περιπτώσεις. Και ο συγκεκριμένος για μένα αποτελεί ανίατη περίπτωση.

    ... ο μέσος σκύλος είναι καλύτερος ανθρωπος από τον μέσο άνθρωπο...

    ReplyDelete
  9. Δεν έχω δει το βίντεο, αλλά μόνο και μόνο η σκέψη του με ανατριχιάζει. Και με εξαγριώνει. Τι να πει κανείς? Πως είναι δυνατόν να διασκεδάζει κάποιος με τον πόνο ενός ανυπεράσπιστου ζώου; Πως είναι δυνατόν να βασανίζεις ένα αθώο και ανυπεράσπιστο πλάσμα για να γελάσεις; Στον φοιτητή αυτό δεν αξίζει μόνο η αποβολή από το Πανεπιστήμιο. Του αξίζει ακριβώς η ίδια τιμωρία. Για να δούμε αν θα γελάει και τότε... Ίσως έτσι καταλάβει τι προκάλεσε σε αυτό το ζώο. Πολλοί θα πουν ότι είμαστε σε "πολιτισμένο" κόσμο και ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάποιον με συζήτηση και πειθώ, με ήπια μέσα. Ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσουμε το "οφθαλμός αντί οφθαλμού". Διαφωνώ, όταν προκειται για τέτοιες περιπτώσεις. Και ο συγκεκριμένος για μένα αποτελεί ανίατη περίπτωση.

    Αυτό το σκυλάκι έχει τραυματιστεί για πάντα. Ποιόν να ξαναεμπιστευτεί; Και γιατί; Μακάρι να βρεθεί κάποιος άξιος της εμπιστοσύνης του, που θα το περιθαλψει, θα το αγαπήσει και θα το προστατεύσει. Αν και την τραυματισμένη ψυχούλα του είναι δύσκολο να τη γιατρέψεις... Λυπάμαι πολύ, πάρα πολύ γι'αυτό το ζώο.

    ... ο μέσος σκύλος είναι καλύτερος ανθρωπος από το μέσο άνθρωπο...

    ReplyDelete
  10. Καλύτερα φίλοι μου να μην το δείτε το βίντεο. Γιατί από τη μία θα μισήσετε αυτό το κτήνος και από την άλλη θα ραγίσει η καρδιά σας. Μιλάμε για μια ιεροτελεστία. Έδειχνε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταίνεται. Έδειχνε έξω από το παράθυρο το σκυλάκι που το φώναξε και του πέταξε από ψηλά το κομμάτι με το κρέας και άρχισε να τρώει το ζωντανό. Μετά, αφού σιγουρεύτηκε ότι το λάδι είναι καυτό.....Θα μισείστε αυτόν τον.....Ακαδημαϊκό Πολίτη που το έκανε βάση σχεδίου και γελούσε στην κυριολεξία με τον πόνο του σκύλου. Ναι γελούσε!! Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου, για να αποφασίσετε, πόσα αθώα ζώα πρέπει ο φοιτητής αυτός ο αχαρακτήριστος να κάψει; 10; 20; 30; Από τα πόσα ζώα καμένα και πάνω η ευαισθησία σας μπορεί να ξυπνήσει; Όταν όμως θίγονται προνόμια και μισθοί σας, εκεί αμέσως βγαίνετε στους δρόμους και στα κανάλια!! Άλλο πράγμα η ευαισθησία στην ζωή και άλλο στο χρήμα....Ένα μπράβο από τα βάθη της καρδιάς μου, στους κατοίκους της Χίου που κάνανε μήνυση σε αυτό το κτήνος. Ελπίζω η ελληνική δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα με τρόπο παραδειγματικό. Γιατί φίλοι μου, αν αυτό το περιστατικό περάσει στον αφρό που λένε, ανοίγουμε το δρόμο στους επόμενους σαδιστές.
    Με πόνο
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  11. STH XIO TON PSAXNOYME POLLA ATOMA.
    DE 8A 3EFUGEI 8A TON LIWSOUME.

    ReplyDelete
  12. Από τα παραπάνω αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι το μόνο που ενοχοποιεί τον Κύπριο φοιτητή είναι «μαρτυρίες φοιτητών» από τις οποίες η τοπική εφημερίδα «κατέληξε να ταυτοποιήσει το σπίτι» στο οποίο έγινε η βιντεοσκόπηση, «το οποίο νοικιάζει Κύπριος φοιτητής». Με άλλα λόγια, βρέθηκε κάποιος άνθρωπος που κατοικεί σε κάποιο σημείο της Μεσογείου, έχει κυπριακή προφορά, και το παράθυρο της κουζίνας του έχει θέα περιβόλι με δέντρα, και αμέσως ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΕΝΟΧΟΣ.

    Τέτοια πράγματα, κυρίες και κύριοι, είναι υποθέσεις για δικαστήρια, όχι για τον όχλο.

    Εδώ υπάρχει κάποιος αντίλογος:
    Εικονικός όχλος, πραγματικό λιντσάρισμα

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki