Monday 12 November 2007

Children see, children do!

Αγαπητό μου χαμομηλάκι,
το παρακάτω βίντεο είναι από μία διαφημιστική εκστρατεία στην Αυστραλία για το πως μπορούν οι γονείς να χρησιμοποιήσουν την επιρροή που ασκούν στα παιδιά τους με θετικό και όχι με αρνητικό τρόπο!




Περισσότερα λόγια είναι περιττά!
Ας σκεφτούμε όλοι μας τις μικρές καθημερινές μας πράξεις, τις συνήθειες στις οποίες γίνονται θεατές τα παιδιά μας παρά την θέληση τους και να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε όσα περισσότερα θετικά μηνύματα γίνεται!

1 comment:

  1. Τα παιδιά ότι βλέπουν κάνουν....Ο μπαμπάς να περπατάει γρήγορα με το κινητό στο χέρι, η μαμά μέσα στο αμάξι να φωνάζει στον άλλον οδηγό και να χειρονομεί...Βλέπουν, εμάς τους μεγάλους να πετάμε τα σκουπίδια στο δρόμο, να καπνίζουμε, να βιαιπραγούμε. Αφομοιώνουν αυτές τις συμπεριφορές και τις αναπαράγουν τα παιδιά. Και λέμε "τα παιδιά καπνίζουν, βρίζουν, χτυπούν, μεθάνε και γυρνάνε χαράματα στο σπίτι, δε σέβονται....". Τι παραδείγματα όμως δίνουμε σε αυτά τα παιδιά, για να έχουμε την απαίτηση έχουμε παιδιά με καλούς τρόπους; Τι εικόνες σπέρνουμε στο μυαλό αυτων των παιδιών και τι συναισθήματα στις ψυχές τους, για να έχουμε την απαίτηση να θερίσουμε καλούς καρπούς φίλοι μου; Μάθαμε εμείς να είμαστε συγκρατιμένοι, για να μάθουν και τα παιδιά; Μάθαμε εμείς να είμαστε μέσα μας ισορροπημένοι, για να έχουμε παιδιά ήρεμα; Μάθαμε στο μαγαζί που μπαίνουμε να μιλάμε ευγενικά και όχι όπως ο κύριος στο σποτάκι που μιλούσε με δυνατή φωνή στον υπάλληλο, ιδιοκτήτη του μαγαζιου; Τα είπαμε ποτέ τι είναι το καλό και τι το κακό, ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, όταν παρακολουθούνε τηλεόραση, ή τα αφήνουμε να βλεπουν βία, βρισιές, εντάσεις και εκπομπές άναδειξης ταλέντων σε μία μέρα; Τα μάθαμε ότι η επικοινωνία δεν περνάει μόνον μέσα από το κινητό τηλέφωνο; Έβλεπα σήμερα στις ειδήσεις σε ένα κανάλι, ότι πολλοί Έλληνες, δε μπορούνε να βγούνε από το σπίτι, αν δεν έχουν μαζί τους το κινητό. Κάναμε το κινητό, τόσο απαραίτητο στη ζωή μας, που δε μπορούμε χωρίς αυτό. Λες και κάποιοι, δε ζήσαμε κάποτε χωρίς κινητό. Το ίδιο όμως βλέπουν και τα παιδιά και "κολάνε" και αυτά στα κινητά. Πολύ όμορφο το σποτάκι. Περνάει πολύ διδακτικά μηνύματα. Εύχομαι να μας προβληματίσει.
    Με αγάπη πάντα
    Agorafoviagr

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki