Monday 10 March 2008

Ενώ κάνουν χρυσή ζωή τα «golden boys»..., στη φτώχεια ζουν 500.000 Ελληνόπουλα

Φούστες, μπλούζες, πούρα 
και πανάκριβοι αναπτήρες περιλαμβάνονται 
στα έξοδα δημοσίων σχέσεων των μάνατζερ...,

Αποκαλύπτουμε πώς ζουν αυτοί που κάνουν τις απολύσεις, αυτοί που ζητούν από τους πολίτες να σφίξουν το ζωνάρι, αλλά -δυστυχώς- πώς εκμαυλίζονται και όσοι έχουν ταχθεί να τους ελέγχουν: οι συνδικαλιστές, που... συνεδριάζουν σε πανάκριβες ψαροταβέρνες! 

 Φούστες, μπλούζες, μεταξωτά πουκάμισα, πούρα, πανάκριβοι αναπτήρες και άλλα πιο... προσωπικά είδη περιλαμβάνονται στις δαπάνες παράστασης και δημοσίων σχέσεων των golden boys που, προφανώς, ασκούν τη γοητεία τους -για το καλό του κόμματος βεβαίως- σε πρόθυμες (να δεχθούν το δώρο, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό) κορασίδες (σ.σ. willing girls κατά το golden boys). Μόνο που τον λογαριασμό των εκλεκτών του Μεγάρου Μαξίμου που ζουν τον μύθο τους στην Ελλάδα τον πληρώνουμε... εμείς!
Γιατί δεν τους αρκεί που απολαμβάνουν μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τον χρόνο, στέλνουν στο λογιστήριο κάθε μικρή και μεγάλη απόλαυση που ζουν. Τα δείπνα, τα γεύματα, τις «φιλοξενίες» και αρκετά μάλλον αμφιλεγόμενα δώρα. 
Περισσότερα...

...στη φτώχεια ζουν 500.000 Ελληνόπουλα

Το τέλος του 2008 βρίσκει 500.000 παιδιά στην Ελλάδα να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που καταγράφεται για πρώτη φορά στην ετήσια έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να αυξηθεί δραματικά το 2009. Η κατάσταση φαντάζει ακόμη χειρότερη καθώς στα παιδιά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται εκείνα των μεταναστών. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τουλάχιστον 150.000 παιδιά και έφηβοι εργάζονται παράνομα κάτω από άθλιες συνθήκες.

«Ο δείκτης φτώχειας που εμφανίζεται στη χώρα μας είναι πραγματικά μεγάλος και αφορά τις οικογένειες όπου οι γονείς είναι εργαζόμενοι των 700 ευρώ αφού, σύμφωνα με την Ε.Ε., το όριο της φτώχειας ορίζεται από το 60% του μέσου εισοδήματος», λέει στον ΕΤ η κυρία Μαρία Καλδάνη, κοινωνική λειτουργός της ΜΚΟ «Αρσις», οργάνωση που φέτος προεδρεύει της διοικούσας επιτροπής για το «Δίκτυο Συνεργασίας για την Υποστήριξη των Νέων» (ΔΙΣΥΝ) το οποίο αποτελείται από κρατικούς και μη κυβερνητικούς φορείς με στόχο την παροχή υπηρεσιών στους νέους.
Παιδική εργασία
Και δεν είναι μόνο το όριο της φτώχειας. Τεράστιο είναι το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Πολιτεία με το όλο και αυξανόμενο ποσοστό παράνομης παιδικής εργασίας: 
«Οι ανήλικοι μπορούν να εργαστούν νόμιμα από 16 ετών και πάνω με συγκεκριμένες συνθήκες, προδιαγραφές και ωράριο. 
Ακούει κανείς;;;
Βλέπει κανείς;;;
500 χιλιάδες παιδιά, χωρίς τα ξενάκια!!
Και πού είσαι ακόμα....

2 comments:

  1. εχουμε ξεφύγει τελειως τά έχουμε κάνει θάλασσα
    ας ελπίσουμε τα καλύτερα

    ReplyDelete
  2. Μη ξεχνάμε και τη χρυσή γενιά των 300 που ανα 4 χρόνια την ανανεώνουμε για την επόμενη 4ετία...

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki