Friday 3 April 2009

"Πότε θα έρθει η νονά;"

Όταν σας είχε πιάσει η μανία να τα βαφτίσετε ήταν καλά... Τώρα που σκέφτεστε πόσα πρέπει να "σκάσετε" για τα πασχαλινά τους δώρα, σας πιάνει μανιοκατάθλιψη... 
Και βεβαίως από τα χειρότερα που μπορεί να τύχει στα πιτσιρίκια, η μοναδική εικόνα που έχουν από τη νονά ή το νονό τους να είναι κάποιες άγνωστες φιγούρες, στις φωτογραφίες από τα βαφτίσια τους. Οφείλετε να είστε εκεί, ειδικά το Πάσχα, κουβαλώντας αν όχι  και τα παραδοσιακά "κόκκινα παπούτσια", τουλάχιστον  ένα παιχνίδι, τα πασχαλινά τους αυγά, και τις  λαμπάδες τους.  Το να τις φτιάξετε με τα χέρια σας, δεν είναι μόνο οικονομικότερη λύση, αλλά πριν και πάνω όλα, θα δώσει στο δώρο σας ένα χαρακτήρα ανεκτίμητα προσωπικό. 
Τα υλικά που θα σας χρειαστούν είναι φθηνά, πολύ απλά στη χρήση τους  και θα τα βρείτε εύκολα.
Κατ΄αρχήν από ένα κατάστημα που πουλά κεριά, προμηθευτείτε λίγα παραπάνω κομμάτια απ΄όσες λαμπάδες έχετε σκοπό να φτιάξετε. (Τα "μικροατυχήματα" και οι "απώλειες" σε όλλες τις κατασκευές, είναι μέσα στο παιχνίδι). Φροντίστε η ποιότητα των κεριών να είναι σχετικά καλή, το μέγεθός τους το σωστό και αν προτιμήσετε χρωματιστά ή και δίχρωμα κεριά, η κατασκευή  σας  θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή.  
Το μόνο που ακόμα θα χρειαστείτε για τα υλικά, είναι μια επίσκεψη σ΄ένα κατάστημα με είδη συσκευασίας. 
Αγοράστε:
-Στενές  και πιο φαρδιές, υφασμάτινες κορδέλες σε διάφορα χρώματα.
-Διακοσμητικό σπάγκο σε φυσικό χρώμα ή και άλλους χρωματισμούς
-Μικρά διακοσμητικά στολίδια, ανάλογα με το τι θέλετε να βάλετε πάνω στις λαμπάδες.(Αποξηραμένα κλαδάκια, πασχαλινές ξύλινες ή μεταλικές παραστάσεις όπως αυγά,πασχαλίτσες, λαγουδάκια κλπ. ή  ασημένια σύμβολα).
-Μια απλή κόλλα σε στικ ή υγρή μορφή.
-Μικρές καρφίτσες με μεγάλη στρογγυλή άκρη. 
-Κουτιά για να  τοποθετήσετε τις δημιουργίες σας και φαρδιά κορδέλα περιτυλίγματος για να τα διακοσμήσετε.
Αν η φαντασία σας αρνείται να σας βοηθήσει, ρίξτε μια γρήγορη ματιά στις έτοιμες λαμπάδες που κυκλοφορούν στην αγορά και διαπιστώστε ότι πραγματικά είναι πανεύκολο να δημιουργήσετε πανομοιότυπες ή και ακόμα καλύτερες, πολύ πολύ εύκολα:
Τυλίξτε τη στενή χρωματιστή κορδέλα ή το διακοσμητικό σκοινί σ΄ένα φάρδος περίπου 10-15 εκατοστών στη μέση του κεριού και κολλήστε εσωτερικά την άκρη του με την κόλλα. 
Φτιάξτε έναν εντυπωσιακό φιόγκο από πιο φαρδιά κορδέλα και καρφώστε τον, με μια καρφιτσούλα, στη μέση της τυλιγμένης κορδέλας ή του σκοινιού, πάνω στο κερί.
Αν δεν θέλετε παραπάνω στολίδια, η πρώτη σας λαμπάδα είναι ήδη έτοιμη!! 
Παραλλαγή στο ίδιο σχέδιο, να κολλήσετε στο σημείο του φιόγκου ένα "σετ" από πολύχρωμες στενές κορδέλες που θα κρέμονται μέχρι το τέλος της λαμπάδας.
Αν την θέλετε περισσότερο εντυπωσιακή, μετά τον φιόγκο ή τις κορδέλες, κολλήστε ή καρφιτσώστε πάνω τους κάποια από τα διακοσμητικά που έχετε διαλέξει.
Κάντε μ΄ένα ψαλιδάκι δυο μικρές τρύπες στο πίσω μέρος του κουτιού που θα  τοποθετήσετε τη λαμπάδα. Τυλίξτε στο κέντρο του κεριού ένα σκοινάκι ή και λεπτό σύρμα, ακουμπήστε το στο κουτί   και στερεώστε το, δένοντας τις άκρες  από το σκοινί ή το σύρμα, στη πίσω όψη του κουτιού. Προτιμήστε κουτιά με διαφανές κάλυμμα και δέστε τα μ΄ένα περίτεχνο φιόγκο από την κορδέλα περιτυλίγματος. 
Μια επίσης όμορφη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα σε μέγεθος κουτιά , που εκτός από τη λαμπάδα θα χωρέσουν κι ένα  σοκολατένιο σε πασχαλινές παραστάσεις. 
Ανάλογα με τα χρώματα που έχουν τα υλικά σας (κεριά - κορδέλες - διακοσμητικά) μπορείτε να δημιουργήσετε λαμπάδες "πάνω σ΄ένα θέμα" .  Για παράδειγμα με άσπρο και μπλε  ναυτικές λαμπάδες, για όσους   θα γιορτάσουν την Ανάσταση σ΄ένα ελληνικό νησί. Με τα χρώματα επίσης της αγαπημένης τους ομάδας κι ένα σχετικό διακοσμητικό, είναι σίγουρο ότι τα πιτσιρίκια θα ενθουσιαστούν.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki