Tuesday 30 June 2009

Περισσότερες από 1.000 μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά

Περισσότερες από 1.000 μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά από τα «Σπίτια Γαλήνης» της Μητροπόλεως, όπου σιτίζονται αρκετές οικογένειες, που αντιμετωπίζουν ποικίλα οικονομικά προβλήματα.
Η ανεργία είναι ο βασικός λόγος που οδηγεί πολλούς συνανθρώπους μας σε οικονομικά αδιέξοδα και παράλληλη αδυναμία να εξασφαλίσουν τον άρτο τον επιούσιο, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια νέα τάξη πραγμάτων, η οποία ευθύνεται για το συγκεκριμένο κοινωνικό φαινόμενο.
Συνεπεία των παραπάνω, ουκ ολίγες οικογένειες, πολλές φορές μακροχρόνια ανέργων, στρέφονται κατ’ ανάγκη στο «Δος Ημίν» αλλά και τα «Σπίτια Γαλήνης» που λειτουργούν ανά την περιφέρεια.
Κατά εκατοντάδες συρρέουν, αντίστοιχα, πολλοί συνάνθρωποί μας στο «Δος Ημίν» που λειτουργεί επί δέκα και πλέον χρόνια στην κατακόμβη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου.
Η εικόνα των μοναχικών ατόμων, των ηλικιωμένων με τις πολύ χαμηλές συντάξεις αλλά και οικογενειών με οικονομικά προβλήματα, δίνει το στίγμα προσφοράς του συγκεκριμένου χώρου, επί σειρά ετών.

Περισσότερα στον Ταχυδρόμο



Τις χίλιες αυτές καθημερινές μερίδες κάποιοι, κάποιες τις μαγειρεύουν.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki