Wednesday 24 June 2009

Με την παιδική χαρά τα έχουν βάλει, γιατί εκεί «μπαίνουν οι μαντιλοφορούσες με τα παιδιά τους».

Να γκρεμιστεί η παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα ζητάει τώρα η «επιτροπή κατοίκων»
...αν η παιδική χαρά εξακολουθήσει να υπάρχει «μπορεί να γυρίσουν οι Αφγανοί».
Σιντριβάνι στη θέση της παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα ζητά η «επιτροπή κατοίκων», η οποία συλλέγει υπογραφές γι’ αυτό το λόγο. Τον τελευταίο χρόνο, τα μέλη της «επιτροπής» έχουν βάλει στο στόχαστρο την παιδική χαρά όπου εμποδίζουν την είσοδο περίοικων, ενώ τον τελευταίο μήνα μάλιστα την κρατούν κλειδωμένη και φρουρείται με βάρδιες.

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει να ανοίξει η παιδική χαρά εμφανίζεται η «επιτροπή κατοίκων», τα μέλη της οποίας δεν έχουν διστάσει να διώξουν το φύλακα και να βάλουν λουκέτο τρεις φορές, προκειμένου να μην μπουν μέσα μετανάστες με τα παιδιά τους. Η ίδια «επιτροπή» μάζευε πριν από λίγο καιρό υπογραφές για να «φύγουν οι λαθρομετανάστες από τον Άγιο Παντελεήμονα». Παρά την απομάκρυνση των Αφγανών μεταναστών από την περιοχή, η «επιτροπή» εμφανίζεται ανικανοποίητη και τώρα ζητά το γκρέμισμα της παιδικής χαράς, για να κατασκευαστεί στη θέση της πάρκο με παγκάκια και σιντριβάνι.

Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να μπουν οι ίδιοι μέσα στην παιδική χαρά, γιατί εκεί «μπαίνουν οι μαντιλοφορούσες με τα παιδιά τους. Και αυτοί έχουν αρρώστιες», ενώ άλλοι φοβούνται ότι αν η παιδική χαρά εξακολουθήσει να υπάρχει «μπορεί να γυρίσουν οι Αφγανοί».

Σύμφωνα με ορισμένους, ο αριθμός των υπογραφών έχει φθάσει τις 3.500. Τα μέλη της «επιτροπής κατοίκων» δηλώνουν ότι: «Έτσι κι αλλιώς, η παιδική χαρά θα παραμείνει για πάντα κλειστή. Θα την περιφρουρούμε για να μην ανοίξει» και μάλιστα εκδηλώνουν τις επόμενες φιλοδοξίες τους, για «καθάρισμα» και της πλατείας Αττικής από τους μετανάστες.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι κάτοικοι την ίδια άποψη. Αρκετοί εκφράζουν την διαφωνία τους επώνυμα, αφού θεωρούν απαραίτητη την παιδική χαρά και σκέφτονται κι αυτοί τη διενέργεια συλλογής υπογραφών για τη διατήρησή της. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η παιδική χαρά παραμένει κλειστή από τις 16 Μαΐου, παρά τις υποσχέσεις του αντιδημάρχου Λ. Σκιαδά και καταγγέλλουν το γεγονός ότι η Πολιτεία ανέχεται την αυτοδικία, καταργώντας τη Δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου δυο εβδομάδες, όταν ένας κάτοικος της περιοχής μπήκε στην παιδική χαρά μαζί με το παιδί του, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής και φίλων τους συγκεντρώθηκε για να εκφοβίσει τον γονιό ενώ δεν δίστασαν να βιαιοπραγήσουν εις βάρος του.
............................................................................................
Σκέφτηκα τώρα μόλις κάτι και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. 
Αυτή την  «επιτροπή κατοίκων» να την εξουσιοδοτήσουμε, όλοι οι Έλληνες, και να πάρει σβάρνα συνοικίες, Δήμους και Κοινότητες. 
Σε όποια παιδική χαρά βλέπει μέσα ξενάκια έτσι απλά να την κλείνει, να την σφραγίζει. Μέλη της «επιτροπής» να τη στήνουν έξω από τα σπίτια τους για να μη βγαίνει κανένα στο δρόμο. 
Μέσα όλα, ούτε παιγνίδι, ούτε σχολειό, ούτε τίποτα.
Να την προμηθεύσουμε και με κατάλληλες στολές, μελανές κατά προτίμηση για να κοιμόμαστε ήσυχοι οι υπόλοιποι, ότι οι παιδικές χαρές μας θα είναι καθαρές και αμόλυντες.
Σαν δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ ...

ΣΧΕΤΙΚΑ: Επίθεση "αγανακτισμένων πολιτών" σε γονιό στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα
πηγή: Tvxs
πηγή της πηγής: Ελευθεροτυπία

1 comment:

  1. ΝΤΡΟΠΗ......
    απαράδεκτο....

    Αν για οποιοδήποτε λόγο θα βρισκόμουν στον Άγιο Παντελεήμονα, με όλα αυτά δεν πρόκειται να περάσω ούτε απο κοντά

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki