Saturday 18 July 2009

Η Νομαρχία «σφραγίζει» παιδικό σταθμό μεταναστών

Ύστερα από μία μακρόχρονη διαδικασία ελέγχων, η Νομαρχία Αθηνών αποφάσισε να κλείσει οριστικά τον παιδικό σταθμό που φιλοξενούσε παιδιά μεταναστών στην οδό Λευκωσίας, κοντά στην πλατεία Αμερικής. 

«Ο λόγος της σφράγισης; Δεν πληρούνται οι προδιαγραφές που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Εμείς έχουμε επισκεφθεί το χώρο. Πράγματι ο μέσος Έλληνας δεν θα έστελνε το παιδί του εκεί. Οι ελλείψεις είναι αρκετές και το προσωπικό δεν είναι εξειδικευμένο. Όμως οι μετανάστες της περιοχής τον προτιμούν. Το ωράριο του είναι βολικό (έξι το πρωί με έξι το βράδυ), το κόστος ιδιαίτερα χαμηλό και εμπιστεύονται τους ανθρώπους του», σημειώνει το διαδικτυακό περιοδικό για μετανάστες, Διαβατήριο , προσθέτοντας: «Δύσκολη η απόφαση. Θεωρητικά ο νόμος προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών που πρέπει να απολαμβάνουν υπηρεσίες αυξημένης ποιότητας. Τι υπηρεσίες όμως θα απολαμβάνουν αν κλείσει ο σταθμός. Που θα πάνε τα παιδιά; Η απόφαση της Νομαρχίας δίνει την εντολή στους υπεύθυνους του σταθμού να ενημερώσουν τους γονείς να βρουν άλλον σταθμό για τη νέα χρονιά».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Νομαρχία ως διοίκηση έχει 100% δίκιο στην απόφαση της, σε ένα αποστειρωμένο κράτος ελεγκτών αυτές είναι οι διαδικασίες».

Ωστόσο, «Οι εκπρόσωποι μας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν εκλέγονται μόνο για να εφαρμόζουν τους νόμους. Για αυτό αρκούσε και ο διορισμένος Νομάρχης του προηγούμενου καθεστώτος. Εκλέγονται για να σχεδιάζουν και να υλοποιούν πολιτικές. Οπότε έχουν επιλογές. Θα μπορούσαν λοιπόν να εφαρμόσουν το νόμο αλλά παράλληλα να προτείνουν και λύσεις στο πρόβλημα που δημιουργείται. Θα μπορούσαν ίσως να βοηθήσουν την οργάνωση των Γυναικών της Σιέρα Λεόνε που έχει την ευθύνη του σταθμού να συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές του νόμου. Θα μπορούσαν να προτείνουν λύσεις που δεν περιλαμβάνουν την οργάνωση. Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα. Σίγουρα όμως θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τη σφράγιση του παιδικού σταθμού γιατί στις μέρες που ζούμε η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τις άλλες «κινήσεις» του Νομάρχη, γεννά συγκεκριμένους συνειρμούς...».

1 comment:

  1. Πάρα πολλά θα μπορούσαν να γίνουν...
    Έλεος για παιδιά πρόκειται. Που θα πάνε; που θα περνούν τις ώρες τις ατέλειωτες της ημέρας.! Στο δρόμο να ζητιανεύουν, να κλέβουν; Να καθαρίζουν τζάμια στα φανάρια; Που τα στέλνουν.; ΟΚ οι συνθήκες προφανώς δεν είναι οι απαιτούμενες στον σταθμό. Γιατί η Νομαρχία ή ο Δήμος με τα δικά τους συνεργεία δεν αναλαμβάνουν την στοιχειώδη ανακαίνιση του κτιρίου; Γιατί δεν παραχωρείται ένα από τα δεκάδες κενά ακίνητα του Δήμου στα παιδιά; Πολλά τα Γιατί κι αναπάντητα.
    Το θέμα δεν είναι να το προσπεράσουμε έτσι. Θα μ’ ενδιέφερε , με την άδειά σας, να το δουλέψω ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ με όλες του τις προεκτάσεις. Αλλά ξέρετε, κάθε ανάρτηση ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ δεν είναι απλά μια εγγραφή, ανανεώνεται και παραμένει διαρκώς ζωντανή με την συνεργασία των συνοδοιπόρων σχολιαστών. Κι εγώ αυτό τον καιρό και μέχρι και τον Άγουστο δεν θα έχω ανελλιπή παρουσία και δεν θα μπορέσω να υποστηρίξω το θέμα και όλες του τις παραμέτρους. Από Σεπτέμβρη με το καλό, να το παρακολουθήσουμε και με την συνεργασία σας να το επαναφέρουμε στην δημοσιότητα.
    Με ιδιαίτερη εκτίμηση
    http://ligery.pblogs.gr
    http://lygeri.pblogs.gr

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki