Sunday 19 July 2009

Πώς να κάνετε το παιδί σας να φάει τρόφιμα που δε θέλει ούτε να τα δει...

Στην επιστήμη της ψυχολογίας ήταν, τελικά, κρυμμένος ο τρόπος που μπορείτε να πείσετε ένα παιδί να καταναλώνει τρόφιμα που δεν ήθελε ούτε να δει…
 
Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, η μετονομασία του φαγητού μπορεί να κάνει θαύματα και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Δρ Μπράιαν Γουάνσινκ, έδειξε ότι παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών έτρωγαν λαχανικά μόνο στην περίπτωση που οι γονείς τους τα εμφάνιζαν με πρωτότυπες ή ονομασίες από αγαπημένα κινούμενα σχέδια, όπως για παράδειγμα «καρότα ακτίνων Χ» ή «φασόλια σούπερ-δύναμης» ή «μπρόκολα δεινοσαύρων».
Μετά από ένα διάστημα διατροφής με «ξαναβαφτισμένα» φαγητά, τα παιδιά συνέχιζαν να τρώνε κατά μέσο όρο 50% λαχανικών καθημερινά, ακόμα κι όταν οι γονείς είχαν σταματήσει πια να τα ονομάζουν με τα ψευδώνυμα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μικρά παιδιά σκέφτονται ότι έχει πλάκα να φάνε ένα τέτοιο φαγητό και το κόλπο πιάνει.
Όμως ανάλογες μελέτες έχουν δείξει ότι στην «παγίδα» πέφτουν και οι ενήλικες.
Μια έρευνα σε εστιατόρια έχει διαπιστώσει ότι όταν οι ιδιοκτήτες αλλάζουν τα ονόματα των πιάτων που σερβίρουν και τους δίνουν πρωτότυπα ονόματα, όχι μόνο οι πωλήσεις αυξάνονται κατά 28%, αλλά και η αξιολόγηση της γεύσης των πιάτων από τους πελάτες αυξάνει κατά 12%, παρόλο που δεν έχει αλλάξει τίποτε στο περιεχόμενο στο πιάτου, αλλά μόνο το όνομά του.
Είτε στα μικρά παιδιά, είτε στους μεγάλους, η επίδραση είναι ίδια τελικά, σύμφωνα με τους ερευνητές: «Ίδιο φαγητό, αλλά διαφορετικές προσδοκίες και, τελικά, μια διαφορετική εμπειρία». Με πιο απλά λόγια, όλα στο μυαλό μας βρίσκονται.

Πηγή : Web Only

2 comments:

  1. Καινούριο μπλοκ!

    Το μπλοκ λέγεται "ΒΙΒΛΙΟ ONLINE" και σ' αυτό θα βρείτε προτάσεις βιβλίων και αγγελίες για να αγοράζουμε από κάποιον που δεν το θέλει πολύ φθηνότερα ή να ανταλλάζουμε ή να χαρίζουμε κάποιο βιβλίο μεταξύ μας.

    Καταλαβαίνετε ότι θέλω τη συνδρομή σας, φαίνεται καλή ιδέα και αν έχουμε πολλές εγγραφές θα το πετύχουμε! Έστω μεταξύ μας, οι φίλοι bloggers. Όποιος λοιπόν θέλει να προτείνει βιβλία ή να γράψει αγγελία ότι θέλει να δώσει/ζητήσει κάτ,ι μπορεί να το κάνει αφού μου στείλει για την εγγραφή του e-mail στο

    Xristina12.05@gmail.com

    και αργότερα διαβάσει -!ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!- τις οδηγίες στο εν λόγω μπλοκ.

    Η ιστοσελίδα του μπλοκ: http://vivlio-online.blogspot.com/

    Σας ευχαριστούμε!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki