Wednesday 1 July 2009

Οι Ισραηλινοί κατέλαβαν το πλοίο «Αρίων», για λίγα φάρμακα και μερικά παιγνίδια ...
Αυτό ακριβώς είναι το Spirit of Humanity (Πνεύμα Ανθρωπιάς)!!

Άδοξο τέλος είχε χθες το ταξίδι του ελληνικού πλοίου «Αρίων» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό το κατέλαβε και το οδήγησε σε ισραηλινό λιμάνι συλλαμβάνοντας τους επιβάτες του.
.
Το υπό ελληνική σημαία «Αρίων», με το συμβολικό όνομα Spirit of Humanity (Πνεύμα Ανθρωπιάς), απέπλευσε τη Δευτέρα από τη Λάρνακα με 21 ακτιβιστές του Κινήματος Free Gaza, μεταξύ των οποίων η Ιρλανδή κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Μέριντ Μαγκουάιρ και η Αμερικανίδα πρώην γερουσιαστής Σίνθια ΜακΚίνεϊ. 

Το πλοίο μετέφερε τρεις τόνους φαρμάκων και μικρή ποσότητα παιδικών παιχνιδιών με προορισμό τη Γάζα. 

Πλησιάζοντας στην περιοχή, περικυκλώθηκε από σκάφη του ισραηλινού ναυτικού που το διέταξαν να κάνει μεταβολή. Οταν εκείνο συνέχισε την πορεία του, το ναυτικό το κατέλαβε, πραγματοποίησε έλεγχο και το οδήγησε στο λιμάνι Ασντόντ, στο νότιο Ισραήλ, όπου μέχρι αργά χθες κρατούνταν οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος. 
Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν τις ενέργεις των Ισραηλινών ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου, υπενθυμίζοντας και τον διεμβολισμό του πλοίου «Dignity» τον Δεκέμβριο και την προηγούμενη επίθεση εναντίον του «Αρίων» τον Ιανουάριο. 

Καταγγέλλουν επίσης τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και την κράτηση 1,5 εκατ. ανθρώπων σε συνθήκες αιχμαλωσίας, χωρίς να επιτρέπεται σε κανέναν να τους προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki