Saturday 8 August 2009

«Ενωμένοι θα προχωρήσουμε παρά τις καταιγίδες»

Συγκινητικές στιγμές στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Ικαρία και τους Φούρνους 

«Ενωμένοι θα προχωρήσουμε παρά τις καταιγίδες»
Χωρίς τυμπανοκρουσίες, με απλότητα, καταπώς ταιριάζει σε έναν μεγάλο άνδρα και χωρίς να τρέχουν τα κανάλια πίσω του είπε

στην Ικαρία:
 «Όλοι μαζί, Εκκλησία και Πολιτεία, θα βοηθήσουμε να είμαστε ενωμένοι. Και αν έρθουν καταιγίδες και τρικυμίες, το παρελθόν η ιστορία μας και ιδιαίτερα η πίστη μας, μας λένε ότι θα προχωρήσουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.
 «Θα τα καταφέρουμε να είμαστε ενωμένοι. Η Εκκλησία ενώνει πλούσιους και φτωχούς, γραμματιζούμενους και αγραμμάτους και προσπαθεί να μας κάνει μια οικογένεια. Επιπλέον έχει το προσόν να ξεχνάει τα λάθη, όταν υπάρχει μετάνοια»

«Δεν θα σταματήσω να επαναλαμβάνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται, όχι μόνο για λόγους εκκλησιαστικούς αλλά και για λόγους εθνικούς και κοινωνικούς, να βρίσκομαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους».


«Αυτός ο τόπος μου λέει αυτό που είπαν οι πρόγονοί μας, “ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλά εν τω ευ το πολύ” Μας δίνεται η ευκαιρία να βγούμε από τον χώρο του κέντρου όπου υπάρχει πολύ μιζέρια και να βρούμε πρόσωπα με αισιοδοξία και ελπίδα».
.
Και στους Φούρνους τόνισε: 
«Θέλουμε να σας πούμε ότι σας αγαπούμε πάρα πολύ. Πιο πολύ τώρα που σας γνωρίσαμε. Θα ξαναέρθουμε στους Φούρνους. Έχουν πολλά να μας πουν με την απλότητα τους, την ταπείνωση τους, την υπερηφάνεια τους, την ιστορία τους και τον αγώνα τους. Πρέπει να επισκεπτόμαστε αυτούς τους τόπους γιατί αναβαπτιζόμαστε και πνευματικά και εθνικά και μόνον έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται» 
 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki