Monday 24 August 2009

Ιερώνυμος: Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

Aug 22, 2009  
του Νίκου Παπαχρήστου
 .
Στο πλευρό των πυροπαθών στέκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο οποίος για την ανακούφισή τους και την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών τους θέτει στη διάθεση τους τρόφιμα, φάρμακα και στέγη μέσω της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη».
Ήδη ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με πληροφορίες του Amen.gr, επικοινώνησε με τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, τοποτηρητή της πληγείσας από την πυρκαγιά Μητροπόλεως Αττικής, και αφού του εξέφρασε την συμπαράστασή του, τον ενημέρωσε για την απόφασή του. Επίσης συνομίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας την «Αλληλεγγύη».
Από αύριο οι υπηρεσίες και οι εθελοντές της «Αλληλεγγύης» θα προσφέρουν την βοήθεια τους στους πυρόπληκτους, σε συνεργασία, πάντοτε, με τις τοπικές και αρμόδιες κρατικές Αρχές. Επίσης τα ιδρύματα "Μέριμνα1" και "Μέριμνα2" είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν πυρόπληκτους.
.
Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009  
Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε από το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμ. Αθηναγόρα Δικαιάκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ.Κωστή Δήμτσα.
Ο Μακαριώτατος επισκέφτηκε αρχικώς τις περιοχές του Βαρνάβα, του Μαραθώνα,της Πεντέλης, όπου είχε συνάντηση και με την Υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς κ. Ντίνα Μπέη και τους Μοναχούς της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης.
Στη συνέχεια μετέβη στη Νέα Μάκρη, τον Βουτσά, τον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά και τη Σταμάτα. Συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες και τις αρχές αλλά και τους κατοίκους δίνοντας σε όλους κουράγιο και δύναμη στη συνέχιση του δύσκολου έργου τους. Σε δηλώσεις του φανερά συγκινημένος χαρακτήρισε τραγωδία την καταστροφή του φυσικού πλούτου των περιοχών και ζήτησε εθνική ομοψυχία. ''Αυτές τις ώρες'' είπε χαρακτηριστικά ''πρέπει να είμαστε όλη μια οικογένεια''. Στη διάρκεια των συναντήσεων με φορείς της τοπικής κοινωνίας τόνιζε διαρκώς την διάθεση της Εκκλησίας μέσω της Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' για τη παροχή οιασδήποτε βοήθειας όπου και όταν απαιτείται με κάθε δυνατό τρόπο.
Αναρτήθηκε από Romfea. apopseis στις 3:03 μμ
.
Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009  
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρόφιμα, φάρμακα και στέγη θα διαθέσει στους πυρόπληκτους των περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής η Μη Κυβερτνητική Οργάνωση της Εκκλησίας "Αλληλεγγύη", σύμφωνα με το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Αλληλεγγύης" κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας δήλωσε ότι τέθηκαν επιπλέον στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι ξενώνες της Αλληλεγγύης προκειμένου αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν άτομα"
Αναρτήθηκε από Romfea. apopseis στις 3:07 μμ
.
Aug 24, 2009
του Νίκου Παπαχρήστου
Πυρόπληκτες περιοχές επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος της καταστροφης και να εκφράσει την συμπαράστασή του στους πληγέντες. "Αντικρίσαμε μια συγκλονιστική, πρωτόγνωρη εικόνα" δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες, τους τοπικούς παράγοντες και τους εθελοντές που δίνουν την μάχη ενάντια στην πυρκαγιά. Ο κ. Ιερώνυμος, που ενημερώνεται διαρκώς απο χθες για την πορεία της πυρκαγιάς, επισκέφθηκε την κοινότητα Βαρνάβα όπου συναντήθηκε με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και κατοίκους της περιοχής. Αμέσως μετά, διερχόμενος από καμένες περιοχές, μετέβη στην Μονή Πεντέλης. Νωρίτερα, η Μονή είχε απειληθεί αφού οι φλόγες έκαψαν δένδρα και θάμνους στον περιβάλοντα χώρο της. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κάτοικοι της Πεντέλης έδωσαν και δίνουν μάχη για να προστατεύσουν την Μονή και κατοικίες της περιοχής.
"Είναι τραγωδία, Αυτό το λίγο πράσινο που έχει μείνει καταστρέφεται" σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος και τόνισε πως "αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε ενωμένοι, σαν μια οικογένεια".
Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του, χθες βράδυ, με τον υπουργό Εσωτερικών κ.Παυλόπουλο και τον τοποτηρητή της πληγείσας μητροπόλεως Αττικής, μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας τρόφιμα, νερό, φάρμακα και στέγη, μέσω της ΜΚΟ της Εκκλησίας, "Αλληλεγγύη", για την ανακούφιση των πληγέντων.
"Η Αρχιεπισκοπή έθεσε την "Αλληλεγγύη" στη διάθεση της Πολιτείας. Θα είμαστε σε στενή συνεργασία με τους αρμοδίους και τις κρατικές υπηρεσίες" είπε ο κ.Ιερώνυμος και έκανε γνωστό ότι περίπου 100 παιδιά και νέοι, κάποιοι από τους οποίους αντιμετωπίζουν αναπηρίες, ήδη βρήκαν φιλοξενία σε εγκαταστάσεις της Εκκλησίας.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η "Aλληλεγγύη" προσφέρει το συνεδριακό κέντρο στην Αλίαρτο, με 100 κλίνες διαθέσιμες (υπάγεται στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας) καθώς και το οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας στην Αγία Βαρβάρα Αττικής με 70 κλίνες για την φιλοξενία πυροπλήκτων.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε στις επισκέψεις του, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ "Αλληλεγγύη", Κωστής Δήμτσας, ο οποίος έχει τον συντονισμό εκ μέρους της Εκκλησίας στην προσφορά βοήθειας στους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς.
.
Aug 24, 2009 Δελτίο Τύπου ΜΚΟ Αλληλεγγύης
 
Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η ΜΚΟ της Εκκλησίας κοντά στους πυρόπληκτους και σε όσους δίνουν την μάχη κατά της φωτιάς
Γεύματα φαγητού και εμφιαλωμένο νερό προσέφερε σήμερα 24-Αυγούστου-2009, η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε πυροσβέστες, στρατιώτες, εθελοντές και κατοίκους των περιοχών που δίνουν μάχη με τις φλόγες στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, κλιμάκιο της Αλληλεγγύης διένειμε σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 1000 μερίδες φαγητού και εμφιαλωμένου νερού. 
Η παράδοση σε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, έγινε στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στην Εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι. 
Η Μ.Κ.Ο. Αλληλεγγύη βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρχές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-5203031.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki