Thursday 10 September 2009

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζουν πολλά παιδιά
στην Αγγλία
Kids in modern Britain living in ‘Dickensian poverty’

Η ζωή πολλών παιδιών στη Βρετανία θυμίζει την εποχή του Ντίκενς, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Δασκάλων και Επιμελητών (ΑΤL).
 

Αρκετά παιδιά ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, ώστε η ζωή τους να θυμίζει εκείνη των παιδιών "της εποχής του Ντίκενς", δήλωσε η Λέσλι Γουόρντ, η επικεφαλής του σωματείου δασκάλων και υπογραμμίζοντας ότι ορισμένα παιδιά προέρχονται από τόσο φτωχές κοινότητες ώστε είναι υπερβολικά δύσκολο για τα σχολεία να βοηθήσουν.

"Υπάρχουν απόλυτα υγιή παιδιά, τα οποία έρχονται στο σχολείο χωρίς να γνωρίζουν να πηγαίνουν στην τουαλέτα", είπε η Γουόρντ σε εκδήλωση στο Λονδίνο και πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχουν "παιδιά που δεν έχουν μάθει να ντύνονται μόνα τους, παιδιά που ξέρουν να τρέφονται μόνο με κουτάλι και δεν έχουν καθίσει ποτέ σε ένα τραπέζι για να απολαύσουν σπιτικό φαγητό. Παιδιά που δεν γνωρίζουν ποιόν θα βρουν στο σπίτι όταν επιστρέψουν από το σχολείο, και αν θα βρουν κάποιον".

Ακόμη η Γουόρντ είπε ότι γνώρισε ένα μαθητή, ο οποίος έβλεπε μέσα από το παράθυρο της τάξης τον πατέρα του με χειροπέδες και λίγο πριν την αστυνομία να έχει ρίξει την μπροστινή πόρτα του σπιτιού.
"Η πραγματικότητα είναι ότι έξι στα δέκα φτωχά παιδιά ζουν σε οικογένειες στις οποίες κάποιος εργάζεται. Αυτό είναι σοκαριστικό, δεν είναι; Πηγαίνεις να δουλέψεις, ίσως σε δύο, ακόμη και τρεις δουλειές μερικής απασχόλησης και εξακολουθείς να ζεις κάτω από το όριο της φτώχειας", είπε. "Ζωή που παραπέμπει στην εποχή του Ντίκενς".

Επιπλέον σύμφωνα με την Γουόρντ, η στέρηση προκαλεί το πρόβλημα της "φτώχειας των προσδοκιών", με τους γονείς να δίνουν πολύ μικρή αξία στην εκπαίδευση.
"Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει είναι η ιδέα ότι οι δάσκαλοι εφησυχάζουν ή παραιτούνται. Ως δασκάλα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις τα παιδιά σου να πετυχαίνουν".

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ) 
πηγή: enet

London, September 10 (ANI): Kids in the UK receive no better treatment than what orphan Oliver Twist endured in Charles Dickens’s novel, a teacher has claimed.
Lesley Ward alleged students attended school unable to dress themselves, use cutlery or even use the toilet, mirroring the plight of Twist, the child protagonist born into a life of poverty and misfortune in a workhouse.

The president of the Association of Teachers and Lecturers (ATL) said parents were less likely to pay attention to children’s education due to the strain of living in poor conditions.
“That’s shocking isn’t it?” the Daily Star quoted her as saying.
“You go out to work, perhaps two or even three part-time jobs, and you are still living below the poverty line. Life mirroring the times of Dickens.
“Shared poverty gives rise to shared attitudes, which make learning difficult. Attitudes like: ‘Why should he stay at school? I didn’t and I manage’,” she added. (ANI)

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki