Tuesday 1 September 2009

Κίνα: Δηλητηρίαση 200 παιδιών από μόλυβδο

Οι Αρχές εξέτασαν 1.000 παιδιά που κατοικούν δίπλα σε βιομηχανική ζώνη Οι γονείς θεωρούν υπεύθυνα τα απόβλητα. Στις... εξατμίσεις ρίχνει ευθύνες το κράτος

Το τρίτο κρούσμα μαζικής δηλητηρίασης παιδιών από μόλυβδο λόγω της ξέφρενης και ανεξέλεγκτης εκβιομηχάνισης αλλά και της παντελούς αδιαφορίας για τις επιπτώσεις της σε περιβάλλον και ανθρώπους στην Κίνα αποκάλυψαν, χθες, τα κρατικά ΜΜΕ, αναφέροντας πως περισσότερα από 200 παιδιά που κατοικούν δίπλα σε βιομηχανικό πάρκο στα νοτιοδυτικά εδάφη της χώρας, βρέθηκε ότι έχουν αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους. 
.
Πρόσφατα πάνω από 800 παιδιά στην Κίνα που ζουν κοντά σε χυτήριο μετάλλων στα βορειοδυτικά βρέθηκαν να έχουν στο αίμα τους επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου (φωτογραφία αρχείου)
Πρόσφατα πάνω από 800 παιδιά στην Κίνα που ζουν κοντά σε χυτήριο μετάλλων στα βορειοδυτικά βρέθηκαν να έχουν στο αίμα τους επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου (φωτογραφία αρχείου)

Οι υγειονομικές Αρχές υπέβαλαν σε εξετάσεις περίπου 1.000 παιδιά στην πόλη Κουνμίνγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα «China Daily». «Τα επίπεδα του μολύβδου ανά λίτρο αίματος σε όλα τα παιδιά ξεπερνούν τα 100 μικρογραμμάρια, αλλά είναι χαμηλότερα από 200 μικρογραμμάρια ανά λίτρο», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του γιατρού Γου Λινγκ.
Η δηλητηρίαση από μόλυβδο εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και προκύπτει μετά την επαναλαμβανόμενη έκθεση σε μικρές ποσότητες μολύβδου, που μπορεί να βλάψει τη διανοητική ανάπτυξη ενός παιδιού.
Οι γονείς θεωρούν υπεύθυνο για τη δηλητηρίαση των παιδιών τους ένα γειτονικό βιομηχανικό πάρκο, προσθέτει το δημοσίευμα, παρότι η τοπική υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας διαψεύδει ότι αυτό συνδέεται άμεσα με τα βιομηχανικά απόβλητα. Αντίθετα, η υπηρεσία υποστηρίζει ότι η μόλυνση προκλήθηκε από παράγοντες όπως οι εκπομπές ρύπων από τις εξατμίσεις.

«Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στη συνοικία Ντονγκτσουάν και σε άλλες περιοχές, επομένως αναρωτιέμαι γιατί μόνο τα παιδιά γύρω από το βιομηχανικό πάρκο έχουν βρεθεί να έχουν υπερβολικό μόλυβδο στο αίμα τους», φέρεται να δήλωσε η μητέρα ενός από τα παιδιά που κατοικούν στην περιοχή. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, περισσότερα από 800 παιδιά που κατοικούν κοντά σε χυτήριο μετάλλων, στη βορειοδυτική επαρχία Σιανσί, βρέθηκαν να έχουν στο αίμα τους επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου και περίπου 150 από αυτά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Το ίδιο πρόβλημα παρατηρήθηκε και σε τοποθεσίες αποθήκευσης βαρέων μετάλλων στις επαρχίες Γιουνάν, Χενάν, Χουνάν και Γουανγκντόνγκ. 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki