Tuesday 1 September 2009

Στη Φαλούτζα ακόμα γεννιούνται παιδάκια με γενετικές ανωμαλίες

Αυτός, ο εγκληματίας πολέμου, ξεκουμπίστηκε.
Oι συνέπειες όμως των έργων του παραμένουν.

Στη Φαλούτζα κάθε που γεννιέται ένα υγιές μωράκι, όλη η οικογένεια πανηγυρίζει

Τη διεξαγωγή έρευνας για το κατά πόσο η αύξηση των τερατογενέσεων στη Φαλούτζα συνδέεται με τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις που βομβάρδισαν την πόλη το 2004, ζητούν οικογένειες στην ιρακινή πόλη, την ώρα που τα μάτια είναι στραμμένα στη Στοκχόλμη, στη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ.
Εικόνες που προέβαλε ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου Sky News με παιδιά-τέρατα που γεννήθηκαν στη Φαλούτζα μετά τον βομβαρδισμό της που ήταν από τους ισχυρότερους ολόκληρου του πολέμου στο Ιράκ, επαναφέρει την κουβέντα για τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις και μπορεί να ευθύνονται σε όποιο βαθμό για πιθανές γενετικές μεταλλάξεις.
Αξιωματούχοι δεν δέχονται να μιλήσουν δημόσια, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις γιατρού του παιδιατρικού νοσοκομείου στη Φαλούτζα, τον τελευταίο μήνα εξετάζουν ένα-δυο περιστατικά παιδιών με γενετικές ανωμαλίες, την ημέρα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται ότι έκαναν χρήση «παράνομων» όπλων κατά τους μεγάλους βομβαρδισμούς του 2004 εναντίον της Φαλούτζα και επιβεβαιώνουν μόνο τη χρήση λευκού φωσφόρου για να δημιουργηθεί προπέτασμα καπνού.

 Ελευθεροτυπία - Απογευματινή Αδέσμευτη Εφημερίδα(Πηγές: Ασ. Πρες, Γαλλικό, ΑΠΕ, news.sky.com, www.rainews24.rai.it)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/05/2008
--------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΚ: Αποκαλύψεις φρίκης για την κατάληψη της Φαλούτζα από τους Αμερικανούς
Τους έκαιγαν με φωσφόρο...
ΡΩΜΗ
Ανατριχιαστικές εικόνες από καμένα κορμιά έδειξε η κρατική ιταλική τηλεόραση, καταγγέλλοντας ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν βόμβες φωσφόρου για να κάψουν τους αντάρτες στη Φαλούτζα του Ιράκ, και η Ουάσιγκτον δεν διέψευσε τη χρήση.

περισσότερα
----------------------------------------------------------------------------------------
ΦΑΛΟΥΤΖΑ Μαρτυρική Πόλη 
Η φρίκη

Tα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα δεν τολμάνε να δείξουν την εικόνα. 
O αμερικανός πεζοναύτης στέκεται πάνω από τον τραυματία ιρακινό αντάρτη μέσα σε τζαμί της Φαλούτζα, τον σημαδεύει εξ επαφής και το αίμα του πλημμυρίζει τον τοίχο. “Tώρα πέθανε”, αναφωνεί χαρούμενος. 
H αποκτήνωση των εισβολέων δεν ήταν απλά μεμονωμένα περιστατικά. Oλόκληρη η επίθεση στη Φαλούτζα ήταν μια οργανωμένη κτηνωδία. 
H πόλη αποκλείστηκε από νερό, τρόφιμα, φάρμακα. Tο βασικό νοσοκομείο της πόλης καταλήφθηκε και απαγορεύτηκε στο προσωπικό να βοηθήσει τους κατοίκους της πόλης. 
Tα δύο άλλα νοσοκομεία της Φαλούτζα βομβαρδίστηκαν. O,τι δεν ήταν ακίνητο δεχόταν επίθεση. 
Tα ασθενοφόρα δεν αποτέλεσαν εξαίρεση. Oλοι οι άντρες 15-60 ετών ήταν “εχθροί” και δέχονταν επίθεση. 
Aμαχοι “δεν υπήρχαν”. O βομβαρδισμπός της πόλης περιγράφεται σαν χειρότερος από το βομβαρδισμό της Bαγδάτης το Mάρτη του 2003. Aπό τα 120 τζαμιά της πόλης, τα 60 διαλύθηκαν. 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki