Wednesday 21 October 2009

Διακοπή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν λόγω Ταλιμπάν

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΡΑΜ) του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο των κέντρων διανομής τροφίμων στο βορειοδυτικό Πακιστάν, τα οποία εξυπηρετούν πάνω από δυο εκατομμύρια ανθρώπους, εξαιτίας του κινδύνου επιθέσεων.
 
Στις 5 Οκτωβρίου πέντε υπάλληλοι του ΡΑΜ, τέσσερις Πακιστανοί και ένας Ιρακινός, σκοτώθηκαν σε επίθεση των πακιστανών Ταλιμπάν στα γραφεία τους στο Ισλαμαμπάντ.
"Κλείσαμε τα κέντρα μας στις περιοχές Σουάμπι, Σαρσάντα, Μαρντάν, Σουάτ, Μπουνιέρ, Ντιρ και Μπαζόρ που εξυπηρετούν τους εκτοπισμένους εκεί", δήλωσε ο Αμτζάντ Τζαμάλ, εκπρόσωπος του ΡΑΜ.
"Αντιμετωπίζουμε προβλήματα ασφαλείας, γι΄αυτό αποφασίσαμε χθες το βράδυ να κλείσουμε τα κέντρα αυτά", πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια προσωρινή απόφαση, η οποία θα επανεξεταστεί στο τέλος της εβδομάδας.
Τα κέντρα διανομής τροφίμων που έκλεισαν, παρείχαν βοήθεια σε περίπου δυο εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων ανάμεσα στον πακιστανικό στρατό και ενόπλους ισλαμιστές στην κοιλάδα Σουάτ και στις περιοχές των φυλών.
enet 

1 comment:

  1. και που έκατσαν τόσον καιρό στην πιο επικίνδυνη περιοχή του κόσμου, θαύμα ήταν!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki