- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 λεπτές φέτες μαύρο ψωμί
- 1 λεπτή φέτα λευκό ψωμί
- 60 γρ. βραστό ή ψητό κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα και πέτσα και ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
- 1 σφιχτό αβγό σε ροδέλες
- 2 αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φέτες ή αγγουράκι φρέσκο (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- Εκτέλεση:
- Αφαιρούμε (αν θέλουμε ) την κόρα απ' το ψωμί.
- Αλείφουμε απ'τη μια πλευρά τις φέτες του μαύρου ψωμιού με τη μαγιονέζα και απ'τη μιά πλευρά τη φέτα του λευκού ψωμιού.
- Πάνω στη μια μαύρη φέτα βάζουμε το κοτόπουλο, τη μισή ντομάτα και το ένα αγγουράκι.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε λίγη μαγιονέζα από πάνω.
- Σκεπάζουμε με τη φέτα του λευκού ψωμιού.
- Πάνω απ' αυτό βάζουμε το αβγό, την υπόλοιπη ντομάτα, το άλλο αγγουράκι.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Τέλος, βάζουμε από πάνω την άλλη φέτα μαύρου ψωμιού. Κόβουμε διαγώνια, ώστε να σχηματιστούν 4 τριγωνάκια και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Σάντουιτς με κοτόπουλο (2η συνταγή)
Υλικά
· 150 γραμμάρια ψιλοκομμένο κοτόπουλο μπούτι φιλέτο,
· 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη,
· 1 κουταλάκι χυμό ντομάτας,
· 2 φέτες μαρούλι,
· Μερικές ροδέλες ελιάς,
· 1/2 κουταλάκι αλατοπίπερο,
· Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το μαρούλι, σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ φροντίζουμε ώστε να έχουμε αφαιρέσει πρώτα τα κουκούτσια από τις πιπεριές.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μια μπαγκέτα ψωμί ολικής αλέσεως και αφού του αφαιρέσουμε την εσωτερική ψίχα, το αλείφουμε με βούτυρο και το βάζουμε στην τοστιέρα, μέχρι να ροδίσει και να δείχνει ξεροψημένο.
Μόλις καταλάβουμε ότι κρύωσαν αρκετά τα υλικά μας, και βρίσκονται σε ευχάριστη θερμοκρασία για σερβίρισμα, τότε γυρίζουμε το μπολ στο νεροχύτη, έτσι ώστε να σουρώσουμε το περισσευούμενο ζουμί και προετοιμάζουμε το σερβίρισμα.
Βάζουμε τις δύο φέτες μαρούλι μέσα στη μπαγκέτα και ανάμεσά τους το μίγμα κοτόπουλου.
Καλή όρεξη.- 1 λευκό ατομικό φρατζολάκι
- 1 κουταλιά σούπας μερέντα(η συνταγή εδώ)
- 1 μπανάνα σε ροδέλες
Ανοίγουμε το φρατζολάκι και αλείφουμε την ψίχα του με τη μερέντα. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες της μπανάνας και κλείνουμε το φρατζολάκι.
Σάντουιτς με τονοσαλάτα
Υλικά:
Υλικά:
- 2 φέτες ψωμί σικάλεως
- 1/4 κουτιού τόνο σε λάδι
- 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 κουταλια πολτό ελιάς
- λίγο χυμό λεμονιού
- 2 φύλλα μαρουλιού
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλείφουμε την κάθε φέτα ψωμιού με τον πολτό ελιάς και τη σκεπάζουμε με τα φύλλα μαρουλιού.Πολτοποιούμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε το μίγμα πάνω απ' τη μιά φέτα ψωμιού και σκεπάζουμε με τη δεύτερη. Ανεξάντλητες είναι οι συνταγές! Αφήστε τη φαντασία σας να αυτοσχεδιάσει. Χρησιμοποιήστε αραβικές πίτες αντί για ψωμί ή ακόμη και κρουασάν ή ατομικά στρογγυλά ψωμάκια. Υλικά όπως ανθότυρο, χαλβάς, αχλάδι, φέτα, ελιές (χωρίς κουκούτσι) μπορούν να γεμίσουν τα σάντουιτς και να εκπλήξουν ευχάριστα
No comments:
Post a Comment