Sunday 15 November 2009

Ιταλία - Νάπολη: Παιδιά σε εκβιασμούς χρησιμοποιούσε συμμορία της Καμμόρα

Μια συμμορία της Καμμόρα είχε προσλάβει δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 13 ετών για να εκβιάζουν εμπόρους στην περιοχή της Νάπολης.

Μια συμμορία της Καμμόρα είχε προσλάβει δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 13 ετών για να εκβιάζουν και να συγκεντρώνουν χρήματα από εμπόρους, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της υπηρεσίας που έχει αναλάβει τον αγώνα κατά της μαφίας στη Νάπολη.

Οι περιπτώσεις των παιδιών αυτών, που είχαν αναλάβει να μεταφέρουν κωδικοποιημένα μηνύματα και να παίρνουν τα χρήματα που πλήρωναν έμποροι και επιχειρηματίες για «προστασία» της μαφίας, αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης εναντίον της συμμορίας Ιακομίνο-Μπίρα στο Ερκολάνο, κοντά στη Νάπολη.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα ξημερώματα του Σαββάτου έξι μέλη της συμμορίας, που κατηγορούνται για συνεργασία με τη μαφία και εκβιασμούς, διευκρίνισε το πρακτορείο Ansa.

Τα παιδιά, που δεν πήγαιναν σχολείο και προέρχονται από οικογένειες που συνδέονται με τη μαφία, παραδόθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η συγκεκριμένη συμμορία έχει προσλάβει και άλλα παιδιά μικρότερα των 14 ετών.
«Είναι ένα γεγονός πολύ σοβαρό και ανησυχητικό που πρέπει να σταματήσει. Σημαίνει ότι η ηλικία των ανήλικων παραβατών μειώνεται επικίνδυνα», τόνισε ο εισαγγελέας της Νάπολης Τζιοβαντομένικο Λεπόρε.
Η συμμορία Ιακομίνο-Μπίρα βρίσκεται εδώ και χρόνια σε πόλεμο με την αντίπαλη συμμορία Ασιόνε-Παπάλε για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή του Ερκολάνο.
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki