Monday 9 April 2007

Έφηβοι και αλκοόλ - Το αλκοόλ είναι ψυχοτρόπο ναρκωτικό


Το αλκοόλ είναι ένα ναρκωτικό επιλογής για τους νέους ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι κάνουν χρήση αλκοόλ περισσότερο από το τσιγάρο ή άλλα ψυχοτρόπα ναρκωτικά. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά κάτω από την ηλικία των 14 δεν έχουν αρχίσει ακόμα να πίνουν η αρχή της εφηβείας είναι μια περίοδος κατά την οποία οι πιθανότητες να αρχίσει ένα παιδί τον πειραματισμό με το αλκοόλ αυξάνονται.
Ενώ μερικοί γονείς ή κηδεμόνες μπορεί να νοιώθουν ανακουφισμένοι αφού το παιδί τους "μόνο" πίνει, είναι σημαντικό να έχουν υπόψη τους ότι το αλκοόλ είναι ένα ισχυρό, ψυχοτρόπο ναρκωτικό. Δεν επηρεάζει μόνο τη σκέψη και το σώμα, αλλά και την κρίση, με τρόπο τέτοιο ώστε να μη μπορούν οι έφηβοι να χειριστούν το αλκοόλ με συνετό τρόπο. 
Σαν αποτέλεσμα:
  • Τα τροχαία ατυχήματα που συνδέονται με τη χρήση αλκοόλ, αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στους νέους ανθρώπους. Επίσης πνιγμοί και αυτοκτονίες εφήβων συνδέονται με τη χρήση αλκοόλ.
  • Οι έφηβοι που κάνουν χρήση αλκοόλ είναι πιο πιθανό να αρχίσουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα σε μικρότερες ηλικίες, να έχουν πιο συχνά σεξοαλική επαφή και να μην χρησιμοποιούν προφύλαξη, σε σχέση με τους εφήβους που δεν πίνουν.
  • Οι έφηβοι που πίνουν είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα κάποιου βίαιου εγκλήματος, όπως βιασμού, σωματικής κακοποίησης ή ληστείας.
  • Οι έφηβοι που πίνουν είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν προβλήματα σε σχέση με την σχολική τους επίδοση και διαγωγή.
  • Ένα άτομο που ξεκινά τη χρήση από την αρχή της εφηβείας του, έχει τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσει εξάρτηση από το αλκοόλ, σε σχέση με κάποιο που περιμένει να ενηλικιωθεί μέχρι να αρχίσει να πίνει.
Το μήνυμα είναι ηχηρό: η χρήση αλκοόλ είναι πολύ επικίνδυνη για τους εφήβους. Όσο πιο πολύ καθυστερούν οι έφηβοι τη χρήση αλκοόλ, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να αναπτύξουν προβλήματα που συνδέονται με τη χρήση αλκοόλ.
Για αυτούς τους λόγους είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσετε το παιδί σας.
 

1 comment:

  1. Τα παιδια,βλεπουν τους μεγαλους,και την τηλεοραση,και παιρνουν "μαθηματα".
    Εχετε δει σιριαλ,που να μην πινουν το καταπετασμα,αποκαλωντας το πιοτί,"ποτάκι";
    Με το που μπαινει καπιος σε καποιο χωρο,η πρωτη κουβεντα του οικοδεσποτη,ειναι,τι θα πιεις;Οχι τι θα παρεις.
    Εγω γουσταρω να πιω εναν καφε ρε φιλε,γιατι εσυ θα με ποτισεις ντε και καλα;

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki