Monday 21 December 2009

Εμπηξαν 42 βελόνες σε δίχρονο!

Με 42 βελόνες καρφωμένες στο σώμα του βρέθηκε ένα δίχρονο αγόρι στη Βραζιλία, τις οποίες είχε μπήξει ο 30χρονος πατριός του μικρού κατά τη διάρκεια ενός μήνα τελετουργικών με την ερωμένη του, από την οποία ισχυρίζεται ότι λάμβανε οδηγίες μέσω ύπνωσης.

Ο 30χρονος αρχικά αρνήθηκε ανάμειξη στο γεγονός, όταν ρωτήθηκε για πρώτη φορά, ωστόσο όταν κρατήθηκε από την αστυνομία, παραδέχθηκε την ενοχή του.
Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο 30χρονος διέπραξε αυτό το έγκλημα ως πράξη εκδίκησης της συντρόφου του και μητέρας του παιδιού.
 Ο 30χρονος και η σύντροφός του προσποιήθηκαν ότι πλήρωσαν για να αποκτήσουν τις βελόνες των 5 εκατοστών, τις οποίες είχε ευλογήσει η Dizanta Maria dos Santos Nascimento, η οποία κλήθηκε σε ανάκριση.

Η Νασιμέντο, όπως αναφέρθηκε, ασπάζεται την αφρο-βραζιλιάνικη θρησκεία Candomble και έπεισε τον 30χρονο, ότι βάζοντας στο κορμί του μικρού τις βελόνες θα του επιτρέψει να είναι μαζί με τη γυναίκα που αγαπάει.
Η μητέρα του αγοριού εκτιμάται ότι δεν είναι μέλος κάποιας θρησκευτικής ή άλλης ομάδας και οι Αρχές πιστεύουν ότι η ιδέα για τα τελετουργικά ήταν δική της. 
Η ίδια είπε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι κατηγορείται αδίκως.
Επίσης, οι Αρχές έχουν υπό κράτηση και τη γυναίκα που «ευλόγησε» τις βελόνες, αλλά ο αξιωματικός τόνισε ότι πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερη καθώς δεν γνώριζε πού θα χρησιμοποιούνταν οι βελόνες.
Το παιδί διακομίστηκε με αεροπλάνο σε νοσοκομείου της πόλης Μπαρέιρας της Βραζιλίας, καθώς δύο από τις βελόνες βρίσκονται πολύ κοντά στην καρδιά του και οι γιατροί δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν μπορούν να τις αφαιρέσουν.
 Οι χειρουργοί αποφάσισαν να μην προσπαθήσουν να αφαιρέσουν τις βελόνες, φοβούμενοι μήπως προξενήσουν χειρότερη ζημιά στο αγοράκι.

Ακτίνες Χ αποκάλυψαν τις 42 βελόνες στο σώμα του αγοριού, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίζεται σταθερή μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο. 
Ο διευθυντής του νοσοκομείου τόνισε ότι χρειάζεται να γίνει επέμβαση σύντομα, χωρίς να προσδιορίσει όμως το χρόνο. 
Το αγοράκι νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και υποβάλλεται σε σειρά ακτινογραφιών, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. 
Υπάρχει κάποια εσωτερική αιμορραγία, ωστόσο το αίμα έχει ξεραθεί και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερη αιμορραγία. 
Μετά τις ακτινογραφίες, η μητέρα τόνισε ότι δεν γνώριζε πώς μπήκαν εκεί οι βελόνες. 

1 comment:

  1. Και πόσα παρόμοια γεγονότα συμβαίνουν και απλώς δεν μαθαίνονται!!!!!!!!!Είναι τραγικό!Ίσως σε τέτοιες καταστάσεις να πρέπει να καθιερωθεί η θανατική ποινή!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki