Sunday 27 December 2009

Ιρλανδία: Νέες παραιτήσεις επισκόπων μετά το εκκλησιαστικό σκάνδαλο
Ireland: Commission finds Church covered up child sex abuse

Δύο ακόμα ιρλανδοί επίσκοποι δήλωσαν έτοιμοι να δώσουν την παραίτησή τους στον Πάπα, ανεβάζοντας στους τέσσερις τον αριθμό των ιερέων που παραιτούνται έπειτα από την δημοσίευση της έκθεσης Μέρφι για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς. 

Commission finds Church covered up child sex abuse
Two more bishops resign over Irish child sex abuse


The four archbishops of Dublin during the period covered by today's report into the handling of allegations of clerical child sex abuse. Clockwise (from top left) John Charles McQuaid, Dermot Ryan, Kevin McNamara and Desmond Connell.

 Οι επίσκοποι Ιμον Γουόλς και Ρέιμοντ Φιλντ, οι βοηθοί επίσκοποι της αρχιεπισκοπής του Δουβλίνου, δήλωσαν ότι έχουν ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Ντίαρμουιντ Μάρτιν για την απόφασή τους.
"Ελπίζουμε η πράξη μας να φέρει ειρήνη και συμφιλίωση με τον Ιησού Χριστό στα θύματα/επιζήσαντες της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Τους ζητάμε ξανά συγγνώμη", δήλωσαν οι δύο επίσκοποι σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε αργά χθες, Πέμπτη.
Οπως και ο επίσκοπος Τζιμ Μοριάρτι που παραιτήθηκε την Τετάρτη έτσι και οι δύο επίσκοποι δήλωσαν ότι η έκθεση έδειξε ότι δεν είχαν κάνει τίποτα κακό.
Ο Μοριάρτι παραδέχθηκε ότι ώφειλε να είχε πολεμήσει κατά της "επικρατούσας κουλτούρας", που επέτρεπε να τελούνται κολάσιμες πράξεις εναντίον παιδιών.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επίσκοπος Ντόναλ Μάρεϊ έγινε ο πρώτος επίσκοπος που παραιτήθηκε έπειτα από την δημοσίευση της έκθεσης Μέρφι, που ανέφερε ότι η ιρλανδική καθολική εκκλησία απέκρυπτε επί 30 χρόνια την ευρέως διαδεδομένη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς.
Η έκθεση Μέρφι, που δημοσιεύθηκε στις 26 Νοεμβρίου, ανέφερε ότι η αρχιεπισκοπή έδειχνε μεγαλύτερη σπουδή για να προστετέυσει την φήμη της εκκλησίας παρά να διαφυλάξει τα παιδιά και γι' αυτό απέκρυπτε "επίμονα" από το 1974 ως το 2004 την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki