Wednesday 16 December 2009

Το κοριτσάκι με την «πορσελάνινη μάσκα»

Μία προς μία «ξεδιπλώνονται» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι θλιβερές πτυχές της μεγαλύτερης υπόθεσης παιδεραστίας και κακομεταχείρισης παιδιών, που διαδραματιζόταν επί χρόνια στο Ιλιον.

Στο εδώλιο η Ειρήνη Τσονοπούλου, η οποία κατηγορείται ότι εξέδιδε την 11χρονη κόρη της. Συγκατηγορούμενοί της ο σύντροφός της (που φέρεται ότι κακοποιούσε τον 9χρονο αδελφό της 11χρονης), ένας ηλικιωμένος ιερέας και ένας συνταξιούχος που φέρονται ότι βίαζαν το κοριτσάκι.
Χτες η ακροαματική διαδικασία «κύλησε» με την κατάθεση του δασκάλου του σχολείου, στο οποίο πηγαίνουν τα δύο τραγικά θύματα αυτής της υπόθεσης.
Ο δάσκαλος και διευθυντής του 26ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό, κ. Ματθαίος Πατρινόπουλος περιέγραψε κατ αρχάς το προφίλ και τη συμπεριφορά του κοριτσιού, που το γνώρισε όταν πήγαινε στην 5η δημοτικού (πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση). Τη χαρακτήρισε «συνεσταλμένο και απομονωμένο παιδί», που «δεν γελούσε ποτέ και ήταν σαν να φορούσε μια πορσελάνινη μάσκα». Για τον μικρότερο αδελφό της ο μάρτυρας είπε ότι «ήταν ζωηρός, με μαθησιακά προβλήματα».
Επίσης, ο δάσκαλος σοκαρισμένος αναφέρθηκε στην καταγγελία που έμαθε ότι είχε κάνει η γιαγιά των παιδιών στη διεύθυνση του σχολείου, σύμφωνα με την οποία είχε γίνει προσπάθεια απαγωγής του κοριτσιού επειδή η κατηγορουμένη το είχε πουλήσει στους... επίδοξους απαγωγείς αντί 2.000 ευρώ! (Στο θέμα της απόπειρας απαγωγής εμπλέκονται δύο εκ των κατηγορουμένων). Ο εισαγγελέας ζήτησε την εμφάνιση στο δικαστήριο της αναπληρώτριας διευθύντριας του σχολείου προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την εν λόγω καταγγελία της γιαγιάς.
Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη διαφορά που είχε η συμπεριφορά της 11χρονης μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.
«Το κορίτσι -είπε ο δάσκαλος- παρ όσα είχε περάσει έδειχνε να είχε αντλήσει άλλη δύναμη. Προσπαθούσε να προχωρήσει, έκανε πρόοδο στα μαθήματά της και άρχισε να κάνει παρέα με τα παιδιά. Μας έδωσε κουράγιο η δύναμή της».  
Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki