Wednesday 20 January 2010

Συνεχίζεται η ανθρωπιστική επιχείρηση στην Αϊτή

Σε εξέλιξη η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της Αϊτής, που επλήγη πριν από μια εβδομάδα από το σεισμό 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ισοπεδώνοντας την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς και κοστίζοντας τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, αφήνοντας τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πολίτες άστεγους και πάνω από 250 χιλιάδες τραυματίες.


Τα σωστικά συνεργεία από περίπου 43 χώρες συνεχίζουν το έργο τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ωστόσο την ώρα που και οι τελευταίες ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων εξανεμίζονται, μια γυναίκα περίπου 60 ετών ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια καθεδρικού ναού στο Πορτ-ο-Πρενς.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η γυναίκα είπε στους διασώστες ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι ζωντανοί στα συντρίμμια.
Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ότι έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια 90 άνθρωποι και πως οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν και σε περιοχές εκτός της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με αξιωματούχους από την Αϊτή, μέχρι στιγμής 70 χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό έχουν θαφτεί, όμως εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος και μπορεί να φτάσει και τις 200 χιλιάδες.
Την ίδια ώρα οι προσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών που έχουν φτάσει στη χώρα διεξάγονται κάτω από αντίξοες συνθήκες με σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και νερό. Συχνές είναι και οι διακοπές ρεύματος.
περισσότερα...

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki