Sunday 31 January 2010

Το παθητικό κάπνισμα οδηγεί σε διαταραχές ύπνου στα παιδιά!!

Διαταραχές του ύπνου έχουν παρατηρηθεί τόσο σε ενήλικες όσο και σε έφηβους καπνιστές, όμως επίσης είναι γνωστό ότι όταν τα παιδιά εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου, έχουν χαμηλότερη ποιότητα ύπνου. Η έρευνα "Associations Between Secondhand Smoke Exposure and Sleep Patterns in Children," που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου του Pediatrics μελέτησε 219 ασθματικά παιδιά των οποίων οι γονείς κάπνιζαν
(σ.σ. Γονείς με ασθματικά παιδιά που καπνίζουν είναι δολοφόνοι της υγείας των παιδιών τους... μην κάνεις παιδί, το κέρατο μου μέσα, αν δεν μπορείς να το μεγαλώσεις σωστά!!!)
Οι ερευνητές βρήκαν ότι ή έκθεση των παιδιών στον καπνό συνδέεται με προβλήματα του ύπνου στα ασθματικά παιδιά, όπως δυσκολία να κοιμηθούν, περισσότερες αναπνευστικές διαταραχές στον ύπνο, και αυξημένη υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας. Η ικανότητα για ύπνο φαίνεται να βελτιώνεται με την θεραπεία του άσθματος, αλλά οι συντάκτες της έρευνας πιστεύουν ότι η ελάττωση ή η εξαφάνιση του παθητικού καπνίσματος θα έχουν σημαντικές θετικές επιπτώσεις τόσο στην φυσική όσο και στην πνευματική υγεία των παιδιών, όσο και στις σχολικές επιδόσεις!

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki