Monday 22 February 2010

Δεκάδες άμαχοι νεκροί στη διάρκεια επιδρομής του NATO στο Afghanistan

Sorry, γράψτε λάθος!!

παράπλευρη απώλεια... με ένα sorry καθαρίζουν!!
Γυναίκες και παιδιά ήταν τα θύματα αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, θεωρώντας ότι στόχους τους ήταν ένοπλοι αντάρτες.
Οι αφγανικές αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 19 (καμιά 40αριά είπαν πριν από λίγο) νεκρούς, ενώ έρευνα για το περιστατικό διέταξαν η κυβέρνηση της χώρας και η Συμμαχία.
Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση κατά τριών μικρών λεωφορείων στην επαρχία Ουρουζγκάν, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι στα οχήματα επέβαιναν αντάρτες.
Τελικά, διαπιστώθηκε πως επιβάτες ήταν 42 άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά.
Η Συμμαχία δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, αλλά οι αρχές της επαρχίας Ουρουζγκάν κάνουν λόγο τουλάχιστον 19 νεκρούς.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών είπε πως υπάρχουν πληροφορίες για 27 νεκρούς.
Τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό αποφάσισαν η κυβέρνηση και η Συμμαχία.
Σύμφωνα με το BBC, ο διοικητής των δυνάμεων στην περιοχή, στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι για να του ζητήσει συγγνώμη.
«Λυπούμαστε βαθιά για την τραγική απώλεια αθώων ανθρώπων. Έχω πει επανειλημμένως προς τις δυνάμεις μας πως είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τον λαό του Αφγανιστάν. Η απώλεια ή ο τραυματισμός αμάχων εξαιτίας λάθους, υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην αποστολή μας» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο ΜακΚρίσταλ και δεσμεύτηκε πως «θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη» των Αφγανών.

2 comments:

  1. Μα δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται το λαθος...Και στην Γκιουγκοσλαβια το ιδιο συμβαν ειχε συμβει...Καλο μεσημερι ...

    ReplyDelete
  2. Nαι, τραγικό λάθος μετά το Νομπελ Ειρήνης μάλιστα..
    Αποψη john Pilger εδώ, προ βομβαρδισμου

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki