Monday 8 February 2010

Τι ντροπή !

Τα  ΑμεΑ, που  αποτελούν μιαν ευπαθή αλλά όχι αμελητέα  από πλευράς ποσόστωσης (10%) κοινότητα   της Ελληνικής Κοινωνίας, γίνονται αποδέκτες της  κακής  οικονομικής συγκυρίας του τόπου μας.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση των  εξαιρετικά δύσκολων  οικονομικών συνθηκών κάτω από τις οποίες προσπαθούμε σαν κράτος να σταθούμε όρθιοι, δεν  «μπλοκάρουμε» τις διαδρομές του « Πηγαιμού» μας, (τουλάχιστον  προς το παρόν) με δίκαιες διεκδικήσεις  που για να  ικανοποιηθούν εδώ και τώρα (προ πολλού θα έπρεπε ) απαιτούν  την διάθεση  κονδυλίων  πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να εκταμιευτούν από ένα ταμείο  που είναι  μείον.

Αλλά  η εφαρμογή   κοινωνικών  πρακτικών,   καθαρά   θεσμικού χαρακτήρα , δεν απαιτεί παρά μόνο πολιτική βούληση, οργάνωση και δουλειά των αρμοδίων Υπηρεσιών .

Και αναφέρομαι  στην έκδοση Κάρτας Αναπηρίας  η οποία αποτελεί μόνιμη  υπόσχεση και εξαγγελία (τι ντροπή) σε προεκλογικές περιόδους εδώ και  πέντε  χρόνια.

Εάν ήταν ένα θέμα που με αφορούσε μόνο προσωπικά,  μ' έχεις τόσο προσβάλλει ¨Πολιτεία¨ με την κοροϊδία  και την αδιαφορία σου, που  θα  σου πέταγα στα μούτρα τις υποσχέσεις σου και δεν θα καταδεχόμουν να σου απευθύνω τον λόγο. Αφορά όμως  τόσους πολλούς ανθρώπους που  κυριολεκτικά  «βασανίζονται» από την έλλειψή της κάθε φορά που   αναγκάζονται να συναλλαγούν μαζί σου    «ανεκδιήγητη» Πολιτεία .

Υπό την ιδιότητα της μητέρας  ΑμεΝΥ, απευθύνω  έκκληση στην σημερινή Ηγεσία του Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,να πάρει πρωτοβουλία και να θέσει σε εφαρμογή  αυτήν την εξαγγελία που αποτελεί προεκλογική δέσμευση και του κυβερνώντος, εδώ και τέσσερεις  μήνες, κόμματος.

Ενδιαφέρουσα αναφορά στο θέμα  και στην  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Κοινοποίηση:
α. Στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. marilxen@otenet.gr
β. Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κα. Φώφη Γεννηματά info@fofigennimata.gr
γ. Στον Συνήγορο του Πολίτη
Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κον. Γ. Καμίνη. sty@synigoros.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki