Monday 7 May 2007

Ευεργετική η μουσική για τα παιδιά

Τα μαθήματα μουσικής βοηθούν τα παιδιά 
να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες. 
.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι τα σχολεία που δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκμάθηση μουσικών οργάνων στερούν τους μαθητές τους από ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης του εγκεφάλου τους. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μαθήματα μουσικής είναι ευεργετικά ιδιαίτερα για τα παιδιά που υποφέρουν από δυσλεξία ή αυτισμό. 
Σε επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, η νευρολόγος Νίνα Κράους επεσήμανε ότι το νευρικό σύστημα αντιδρά στις ηχητικές ιδιότητες της ομιλίας και της μουσικής με ακρίβεια υποδιαίρεσης του χιλιοστόμετρου. 
Η αποτελεσματικότητα με την οποία το νευρικό σύστημα ερμηνεύει τα ηχητικά σχήματα συνδέεται με τη δεξιότητα στη μουσική. Από την έρευνα που πραγματοποίησε η Αμερικανίδα νευρολόγος και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου προέκυψε επίσης ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου επιδρά σε εκείνο το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει την αναπνοή, τους καρδιακούς παλμούς και απαντά σε σύνθετους ήχους. 
Με τις διαπιστώσεις αυτές συμφωνεί και η δασκάλα μουσικής Έμα Χάτσικσον. 
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Ιndependent», ένα βρέφος αντιδρά από την ηλικία των τριών μηνών στις διαφορετικές συχνότητες της μουσικής και μπορεί να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες.
 
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki