Tuesday 23 March 2010

Καθηγήτρια μαζί με την κόρη της διακινούσαν χασίς

 Τα σχολεία μας είναι γεμάτα ναρκωτικά...
Να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε...
16χρονη με χασίς
Δεκαεξάχρονη έκανε από κοινού χρήση χασίς με 17χρονο συμμαθητή της στην Κοζάνη, ενώ μαζί της συνελήφθη η 40χρονη μητέρα της, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, και η αστυνομία ερευνά τώρα αν μάνα και κόρη διακινούσαν ναρκωτικά σε ανηλίκους.

Η είδηση προκάλεσε σοκ στην Κοζάνη και προβληματίζει γονείς και μαθητές. Αρχικά συνελήφθη η 16χρονη, η οποία πώλησε μικροποσότητα χασίς σε συμμαθητής της με τον οποίο έκαναν χρήση από κοινού, ενώ, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχε πωλήσει χασίς και πριν από 2 μήνες.
Στη συνέχεια, συνελήφθη η 40χρονη μητέρα της, καθηγήτρια Πληροφορικής από τη Λευκόβρυση, η οποία εργάζεται σε πρόγραμμα επιμόρφωσης καθηγητών. Η εκπαιδευτικός κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 50 γραμμάρια χασίς και ένα βάζο με 6 συσκευασίες χασίς.

Σε μία άλλη αστυνομική επιχείρηση, χθες το πρωί στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν δύο άτομα με 137 κιλά χασίς. Οι δύο άντρες είχαν κρύψει στο αυτοκίνητό τους τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους με τα ναρκωτικά, τα οποία είχαν προορισμό την Πρέβεζα.
έθνος

Καθηγήτρια μαζί με την κόρη της διακινούσαν χασίς

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κοζάνη η είδηση ότι μία 40χρονη καθηγήτρια Πληροφορικής και η 16χρονη κόρη της κατείχαν και διακινούσαν χασίς, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Όπως τονίζουν αξιωματικοί, η ανήλικη είχε πουλήσει μικροποσότητα κάνναβης σε μαθητή πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η ίδια είχε κάνει χρήση χασίς μαζί με 17χρονο μία μέρα πριν από τη σύλληψή της. 
Από τις αστυνομικές αρχές πραγματοποιείται έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η 40χρονη καθηγήτρια και η κόρη της είχαν διοχετεύσει και άλλες φορές ναρκωτικές ουσίες σε νεαρά άτομα. Οπως έγινε γνωστό, πάντως, η 40χρονη καθηγήτρια εργαζόταν ως διοικητικό προσωπικό σε πρόγραμμα επιμόρφωσης καθηγητών και δεν είχε επαφή με ανήλικα άτομα.

Στο σπίτι της
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν αστυνομικοί συνέλαβαν τη 16χρονη μαθήτρια το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής γιατί είχε στην κατοχή της τρεις συσκευασίες με 3,7 γραμμάρια χασίς. Η ανήλικη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το χασίς το βρήκε σε αποθηκευτικό χώρο στο διαμέρισμα όπου ζει με τη μητέρα της και αμέσως πραγματοποιήθηκε έφοδος των ανδρών της δίωξης ναρκωτικών. Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα βάζο με 34,4 γραμμάρια, ένα ακόμη βάζο με 6 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 19,4 γραμμαρίων και ένα μεταλλικό κουτί με υπολείμματα κάνναβης.

Προμήθευε ανηλίκους

Παράλληλα, από την προανάκριση προέκυψε ότι μία μέρα πριν από τη σύλληψή της η ανήλικη είχε κάνει χρήση κάνναβης με 17χρονο μαθητή, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Ακόμη διαπιστώθηκε ότι πριν από περίπου δύο μήνες ένας 16χρονος αλλοδαπός είχε προμηθευτεί μικροποσότητα κάνναβης από την ανήλικη μαθήτρια, ωστόσο δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

2 comments:

  1. οκ! τα ναρκωτικά στα σχολεία είναι κάτι όχι και τόσο όμορφο!

    να πω δε ότι και στο δικό μας σχολείο είχαμε τέτοια κρούσματα και εγώ ήμουν ανέκαθεν ένα από τα παιδιά της 'παρέας'
    Αυτό που έχω παρατηρήσει έιναι η παράλογη 'αντιμετώπιση' του φαινομένου αντί της λογικής κατανόησης του!

    Στο σχολείο τα παιδιά δοκιάζουν πολλά πράγματα! Δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά!

    Αν δούμε το θέμα στη μεγάλη του εικόνα θα παρατηρήσουμε ότι γενικότερα η δημιουργικότητα των παιδιών-πειραματιστών-εξερευνητών είναι καταπιεσμένη και δύσκολα μπορεί να εκφραστεί!

    Αν πάρουμε γνώμες από τα παιδιά τα περισσότερα θα μας πουν ότι πάνε στο σχολείο γιατί απλά πρέπει ή γιατί τα στέλνουν οι γονείς τους. Τα παιδιά τους εμπιστεύονται γιατί οι γονείς τα πείθουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πως ξέρουν το καλύτερο γιαυτά. Επίσης θα δούμε ότι πηγαίνουν στο σχολείο ίσως και για ένα καλύτερο μέλλον που δυστυχώς αυτό είναι μια θέση για το δημόσιο ή σε μια εταιρία με το σκεπτικό πως ένα καλλύτερο μέλλον ισοδυναμεί με μια εργασία που θα αποφέρει ευκολότερα και περισσότερα κέρδη!

    Τα παιδιά λοιπόν δεν έχουν κριτική και δημιουργική σκέψει αλλά περισσότερο παλεύουν να φέρουν σε πέρας υποχρεώσεις και απαιτήσεις άλλων!
    Εϊναι πολύ λιγότερες οι φορές που ακούω παιδιά να μου λένε ότι πηγαίνουν σχολείο επηδεί το γουστάρουν το αγαπάνε ! αγαπάνε τη γνώση και αγαπάνε να βάζουν το μυαλό τους να δουλέυει χωρία απαραίτητα να έχον βλέψεις για "μεγάλα" αξιόματα!
    Αυτό είναι δημιουργηκό!

    Ας γυρίσουμε τώρα στα ναρκωτικά!
    Είναι άραγε χειρότερα από την παρουσία κάποιου σε ένα χώρο χωρίς αληθινό γιαυτόν νόημα ?
    Δε νομίζω!

    Ως χρήστης κατά την εφηβία μου έχω να πω ότι ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα ναρκωτικά!
    τα παιδιά πιστεύουν σε κάτι όπως ακριβώς πιστέυουν και στους γονείς τους για το σχολείο!
    Κάνουν χρήση με τον ίδιο τρόπο που διαβάζουν!
    Δηλαδή δίχως την απαραίτητη προσοχή και δίχως κριτική και δημιουργική σκέψη!

    Γιατί κρίνουμε αυτά τα παιδιά με τέτοιο τρόπο αφού οι γονείς τα έχουν διδάξει να συμπεριφέρονται έτσι?

    Γιατί κρίνουμε με τέτοιο τρόπο τα παιδιά-πειραματιστές-εξερευνητές αντί να τους μαθαίνουμε δημιουργικούς τρόπους εξερεύνησης?

    Εμένα τα ναρκωτικά μου άνοιξαν πόρτες στο μυαλό μου και αρκετές φορές με βοήθησαν να καταλάβω πολλά πράγματα !

    Πάντα τα σεβόμουν όπως και τα μαθηματικά τη φυσική και την ιστορία!

    Απορώ πως έχετε ξεχάσει-οι γηρεότεροι- ότι τα παιδιά στο σχολείο μαθαίνουν θρησκευτικά ως μια κοινώς αποδεκτή πραγματικότητα!
    Τα παιδιά όμως και κρίση έχουν και βλέπουν και ακούν και σκέφτονται και οι γονείς απλά εθελοτυφλούν και αναγκαστικά τα παιδιά βρίσκουν τον εαυτό τους ανάμεσα σε πολλές διαφορετικές πραγματικότητες μια από αυτές και τα ναρκωτικά!

    Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι μέσα σε ένα τέτοιο πανικό αντιφατικών ιδεών και θεωρημάτων ένας εξερευνητής-πειραματιστής δεν θα αδράξει την ευκαιρία να δοκιμάσει άλλη μια πραγματικότητα?

    Συγνώμη αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!

    Δεν φταίνε τα ναρκωτικά κύριοι!
    Η παιδεία φταίει!
    Και η παιδεία δεν είναι μόνο το σχολείο!

    Τα ναρκωτικά είναι ένα κοφτερό μαχαίρι και το θέμα είναι τι θα κάνει κανείς με αυτό! Άλλοι μπορεί να επιλέξουν να κόψουν το νήμα της ζωής τους και άλλοι να ακονίσουν τη μύτη της δημιουργικότάς τους και να ζωγραφίσουν με αυτήν υπέροχα τοπία!

    Εμείς τι μαθαίνουμε στα παιδιά μας?
    Αντί να τα μαθαίνουμε να παλεύουν με τους δαίμονες δεν είναι προτιμότερο να τους μαθαίνουμε πως να μιλάνε με αυτούς?

    .........λέω τώρα εγώ

    καλημέρα χαμομηλάκι :)

    ReplyDelete
  2. Δυο σχολια.
    Πρωτον,αυτα οπυ γραφει ο μαθητης.
    Αν οι γονεις σου,σου ειχαν περασει απο μικρο/η,οτι η γνωση ειναι δυναμη,και ευχαριστηση,τοτε δεν θα χρειαζοταν να πειραματιστεις με ουσιες που δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσουν.
    Για μενα,η συμπέριφορα του πειρανματισμου,δειχνει ανωριμοτητα,και προσπαθεια ενταξης σε καποια ομαδα,απο ελλειψη αυτοπεποιθησης.
    Δευτερον,για το αρχικο σχολιο.
    Για μενα,και εκ του αποτελεσματος,και απο ιστορικη πραγματικοτητα,τα ναρκωτικα,επρεπε να νομιμοποιηθουν.Period.
    Αμα μετρησουμε τα κερδη και τις ζημιες της προσπαθειας καταστολης που κανουμε,σαφως και την εχουμε πατησει,και το ξερουμε,αλλα περιμεμουμε τους Αμερικανους,να δωσουν το πρασινο φως για το σταματημα της καταστολης αυτης.
    Αφου ξερουμε οτι η εμπειρια που υπαρχει απο το μεσοπολεμο,με την ποτοαπαγορευση,που το μονο που πετυχε,ηταν να θεριεψει τη Μαφια,λεει οτι κανουμε λαθιος.
    Βλεπεις ομως,οτι ειναι πολλα τα λεφτα Αρη,και κερδιζει πολυς κοσμος απ αυτα,οποτε γιατι να σταματησει η πολιτικη αυτη;
    Τωρα,το οτι μας εχουν πεθανει με τις κλοπες και τις ληστειες για τη δοση τους,αυτο τι τους νοιαζει τους πολιτικαντες;
    Αυτοι,κοιτανε τον απλο κοσμο,που χωρις ενημερωση,πιστευει τα ψεμματα που του σερβιρουν αυτοι ακριβως που κερδιζουν εκατομμυρια απο το νταραβερι.
    Ποιος νοιαζεται για τα παιδια νομιζετε,στ αληθεια;

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki