Tuesday 2 March 2010

Τρία χρόνια χωρίς παιδίατρο η Σκόπελος!

Την έντονη διαμαρτυρία τους διατυπώνουν εγγράφως σε όλους τους αρμόδιους φορείς δεκάδες Σύλλογοι της Σκοπέλου, θέτοντας στο επίκεντρο την έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας του νησιού. 
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη φορέων στο Δημοτικό Κατάστημα Σκοπέλου, παρουσία εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής, με θέμα τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και η έλλειψη παιδίατρου. 
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών έγινε παρουσίαση του προβλήματος και αναφέρθηκαν οι ενέργειες του συλλόγου που προηγήθηκαν. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πανταζής Σκλάβος που εκπροσωπούσε το Δήμο ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του Δήμου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. 
Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποφάσισαν να συνυπογράψουν κείμενο διαμαρτυρίας, αποστέλλοντάς το εν συνεχεία, και να το αποστείλουν στους αρμόδιους φορείς. 
Επίσης αποφάσισαν κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
Στο κοινό έγγραφο διαμαρτυρίας, οι συνυπογράφοντες φορείς της Σκοπέλου, Γλώσσας και Νέου Κλίματος επισημαίνουν την «κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας του Νησιού μας, του οποίου η λειτουργία τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται διαρκώς». Όπως τονίζεται «σήμερα το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με έναν μόνο Παθολόγο και με αγροτικούς γιατρούς παρόλο που υπήρξαν αποφάσεις του υπουργείου για προκήρυξη δύο θέσεων γενικής ιατρικής, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Επίσης υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα σε όλο το προσωπικό καθώς και στα περιφερειακά ιατρεία Γλώσσας και Νέου Κλήματος».
Το πρόβλημα όμως που έχει άμεση προτεραιότητα σήμερα, είναι «η από τριετίας έλλειψη Παιδιάτρου, γεγονός που μας έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν. Η θέση προκηρύχθηκε ξανά το 2009 (με την υπ αριθμών 27556/6.8.09 απόφαση του υπουργείου για προκήρυξη θέσεων) και παρουσιάστηκαν τρεις υποψήφιοι παιδίατροι» σημειώνουν οι φορείς του νησιού.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
από magnitis

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki