Monday 24 May 2010

Προς Υπουργείο παιδείας... (μήπως το δουν;;)
Και τα καλά και τα στραβά...

Σήμερα σκέφτηκα να σας αναφέρω και κάτι από τα καλά που συμβαίνουν σε αυτό τον τόπο αλλά και να αναφερθώ στους τρόπους που αντιμετωπίζουμε σαν πολίτες και σαν γονείς... τον χώρο της παιδείας.
Ο λόγος πρωτίστως για το δημοτικό σχολείο όπου φοιτούν οι μικρές μου κόρες.
Μου ανέφεραν την περασμένη βδομάδα πως έκαναν μαθηματικά πέρα της καθιερωμένης ώρας και κατάλαβα πως πρόκειται για ενισχυτική διδασκαλία.
Πράγματι την επόμενη μίλησα με τον διευθυντή και προς μεγάλη μου έκπληξη και ανακούφιση ανακάλυψα έναν άνθρωπο που σέβεται την λέξη «Διευθυντής» σχολείου! Έναν άνθρωπο που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε μέτρο του υπουργείου προς όφελος των μαθητών.
Τα παιδιά μου πήγαν σε αυτό το σχολείο φέτος, ερχόμενα από ένα άλλο σχολείο με το οποίο είχα σοβαρά προβλήματα ακόμα και ως προς τους κανονισμούς λειτουργίας.
Πολλές φορές ήρθα σε σύγκρουση με τον εκεί διευθυντή αλλά και έκανα επώνυμα καταγγελία στο υπουργείο παιδείας το οποίο και ενήργησε καθώς έπρεπε.
Στο φετινό σχολείο λοιπόν, πέρα από την ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές που έχουν αδυναμίες (και μεις τις αποκτήσαμε από το προηγούμενο παρδαλό
«λούνα παρκ») ο διευθυντής έχει καλέσει τον σχολικό σύμβουλο αλλά και έχει επικοινωνήσει με ανθρώπους του ΚΔΑΥ ώστε να ελεγχθούν και να διαπιστωθούν τυχόν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία.
Καταλαβαίνετε λοιπόν πως όλα λειτουργούν βάση του ανθρώπου που είναι η κεφαλή ενός σχολείου. Δυστυχώς είναι λίγοι οι διευθυντές αλλά και οι εκπαιδευτικοί που κάνουν σωστά την δουλειά τους και σε αυτό επίσης θα σταθώ περισσότερο.

Πολλοί γονείς, ευτυχώς, -θα πω ότι πρόκειται για ενεργούς πολίτες- τολμάνε και κάνουν καταγγελίες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς όμως να βρίσκουν άκρη.
Ο λόγος είναι πως κάπου υπάρχει ο γνωστός του γνωστού.... ο λόγος είναι ότι γίνεται συγκάλυψη συνάδελφων... ο λόγος είναι ότι είμαστε ανημέρωτοι ως γονείς... ο λόγος είναι πως το υπουργείο δεν ενημερώνεται... ο λόγος είναι ότι
«κωλώνουμε» να τραβιόμαστε!!
Εμένα πέρσι όταν έκανα την καταγγελία στο υπουργείο ο τότε διευθυντής με απείλησε με μήνυση... και του είπα ότι είναι μια καλή ευκαιρία, όχι μόνο να βρεθούμε ακόμα και στον Άρειο Πάγο (μιας και είχε πάει πολλάκις ως κατηγορούμενος στην Πρωτοβάθμια και από άλλους γονείς) άλλα να έβαζε και τα καλά του γιατί θα τον έβγαζα στην τηλεόραση!!!..
Η μήνυση δεν έγινε ποτέ... αλλά κατάφερα και έφυγα από κείνο το σχολείο.
Δυστυχώς η ίδια συμπεριφορά του τότε διευθυντή συνεχίζεται και γνωρίζω τώρα, πως ακόμα οι γονείς είτε βγάζουν τα παιδιά τους από κείνο το σχολείο... είτε παλεύουν ακόμα με τον κύριο αυτό και όλο το σινάφι που τον καλύπτει! 

Επειδή υποψιάζομαι πως τέτοια συμβάντα υπάρχουν και σε άλλα σχολεία θα πρότεινα στο Υπουργείο -και σε κάθε υπουργείο- να δημιουργήσει μια τηλεφωνική γραμμή ή ένα φόρουμ για καταγγελίες πολιτών. Να ψηφιστεί νομοσχέδιο με το οποίο κάθε δημόσιος υπάλληλος θα φεύγει από την θέση του δια παντός μετά από 5 ή δέκα καταγγελίες πολιτών.
Ας δοθούν κίνητρα στους πολίτες να αναδείξουν τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας μας... του κράτους μας.
Η Ελλάδα δεν πάει μπροστά μόνο με την καταβολή φόρων
Κε Πρωθυπουργέ... Ζητάτε την ψήφο μας....την γνώμη μας... την συνεργασία μας!!!... Μην σκοτώνετε τους ενεργούς πολίτες!!!

1 comment:

  1. Καλησπέρα Χαμομηλάκι
    Μιας και εγώ είμαι παθών σκέφτηκα για να τους πολεμήσω να γραφτώ στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και να τη έμαθα που οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουμε.
    1. Στο Υπουργείο παιδείας όντως υπάρχει τμήμα για την άμεση καταγγελία και των έλεγχο από το ίδιο το υπέργειο.
    2. στο Συνήγορο του πολίτη υπάρχει ειδικό τμήμα για την παιδία
    Φυσικά όλα αυτά πριν ένα χρόνο δεν ξέρω τώρα τι γίνεται.
    Όλα αυτά για κάθε ενδιαφερόμενο

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki