Friday 18 June 2010

Ανάβαση στον Όλυμπο για την ενίσχυση της αιμοδοσίας

Καταρράχτες του Ενιπέα στα Πριόνια (υψ. 1050 μ.)
Αθήνα
Με κεντρικό σύνθημα «πάρε μέρος στην αλυσίδα, γίνε και εσύ εθελοντής δότης. Δώρισε αίμα - μυελό των οστών - ομφάλιο αίμα σε δημόσια τράπεζα» ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή από το Καλλιμάρμαρο με τελικό προορισμό την κορυφή Μύτικας του Ολύμπου 120 άτομα ανάμεσα τους και παιδιά που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση αλλά και εθελοντές δότες.
Μαζί τους θα συμμετέχουν τιμητικά τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ορειβασίας που την άνοιξη του 2004 κατέκτησε το Έβερεστ (βόρεια πλευρά Θιβέτ). Την ανάβαση στον Όλυμπο (2.918 μ.) πραγματοποιεί ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.
Σκοπός της εξόρμησης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΑΟΣ Κώστας Τσιβελέκας, είναι «η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. 
Η δωρεά αίματος μυελού των οστών και ομφαλίου αίματος για δημόσια χρήση είναι πράξεις που αποβαίνουν σωτήριες για παιδιά - ασθενείς με βαριά νοσήματα που χρειάζονται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού».
«Η χώρα μας είναι ουραγός σε εθελοντές δότες μυελού και ομφάλιου αίματος, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης καθώς εγγεγραμμένοι δότες στην ελληνική "δεξαμενή" 22.000 μόνο, ενώ αντιστοίχως στη Κύπρο είναι 110.000» επισημαίνει.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή απο τις 14:00 έως τις 14:30 θα γίνει η αναχώρηση απο το Καλλιμάρμαρο μετά απο χαιρετισμό της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ακολούθως θα γίνει μετάβαση στο καταφύγιο Σταυρός (1.100 μ.). Την επόμενη ημέρα η ορειβατική ομάδα στις 07:00 θα αναχωρήσει για τη θέση Πριόνια (1.060 μ.) και μετά θα γίνει η ανάβαση για το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός (2.060 μ.).
Στις 12.30 θα ξεκινήσει η ανάβαση για την κορυφή Μύτικας (2.918 μ.) μέσω Σκάλας και στη συνέχεια θα γίνει η κατάβαση στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.
Την Κυριακή θα συνεχιστεί η κατάβαση προς τα Πριόνια και μετά θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα. Παράλληλα η ομάδα πεζοπορίας (η οποία κυρίως θα αποτελείται απο συζύγους γιατρών που θα συνοδεύουν τα παιδιά) το Σάββατο στις 08.00 θα κάνουν συγκέντρωση στα Πριόνια, μετά θα περάσουν το φαράγγι Ενυπέα και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.
Την επόμενη ημέρα το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο Δίον. Επίσης τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή θα τα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Επίσης η ανάβαση στον Ολυμπο αποτελεί μια απο τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της εβδομαδιαίας καμπάνιας ενημέρωσης για τον εθελοντισμό της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας που θα γίνει σε 29 πόλεις σε όλη τη χώρα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki