Tuesday 22 June 2010

Έλληνας παιδεραστής στο Κολοράντο

Έλληνας παιδεραστής έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των Αμερικανικών Αρχών και του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.
Στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε έρευνα σε οικία του 42χρονου στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο συλληφθείς συνομιλούσε μέσω διαδικτύου και του διαδικτυακού προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων IRC με μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, 5 και 7 ετών, όπου την έπεισε να μεταβεί στο Ντένβερ και να ασελγήσει στα ανήλικα τέκνα της.

Κατά την μετάβαση του στις ΗΠΑ στις 14 Ιουνίου αποδείχθηκε ότι η όλη συνομιλία είχε πραγματοποιηθεί από Αμερικανούς πράκτορες καταπολέμησης της παιδικής κακοποίησης.

Εν συνεχεία και μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας συντονίστηκε επιχείρηση με Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του κατηγορουμένου, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα net book και ένα κινητό τηλέφωνο
Τα ανωτέρω κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ψηφιακή εξέταση.

Ο 42χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε οδηγήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Κολοράντο.  
έθνος

1 comment:

  1. Υπάρχει ένα δωράκι για εσάς!
    http://mammael.blogspot.com/

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki