Friday 11 June 2010

Περιμένω μωρό!!

Ένα δώρο απ' το Θεό
Κρατάτε στα χέρια σας το τεστ εγκυμοσύνης. Μόλις μάθατε ότι είστε έγκυος! Συγχαρητήρια! 

Είναι το ξεκίνημα ενός μεγάλου, συναρπαστικού και μερικές φορές δύσκολου, αστείου, αλλά σίγουρα μοναδικού ταξιδιού. Καλή αρχή!
Η μέρα που θα ανακαλύψετε ότι το τεστ εγκυμοσύνης σας είναι θετικό θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή σας. Μήπως δεν μπορείτε ακόμη να το πιστέψετε; Κατά πάσα πιθανότητα, ούτε καν θα φαίνεται ότι περιμένετε παιδί. Ίσως αισθάνεστε αδιαθεσία και τάση για εμετό. Πώς πραγματικά αισθάνεται μια γυναίκα όταν είναι έγκυος;

Δυστυχώς, η εγκυμοσύνη σάς επηρεάζει με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να αισθάνεστε αδιαθεσία λόγω των αλλαγών που πραγματοποιούνται στις ορμόνες σας. Μπορεί να νιώθετε ελαφρούς πόνους περιόδου, επειδή η μήτρα σας μεγαλώνει, το στήθος μπορεί να σας πονάει λόγω της διαταραχής των ορμονών, μπορεί να κρυώνετε επειδή ο μεταβολισμός σας προσαρμόζεται κλπ.
Μόλις διαπιστώσετε ότι το τεστ εγκυμοσύνης σας είναι θετικό, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν γυναικολόγο ή μια μαία. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με κάποια γυναικολογική κλινική.

Το πρώτο σας ραντεβού στο γιατρό ή στην κλινική πρέπει να γίνει γύρω στη 10η εβδομάδα σας. Ωστόσο, πριν ακόμη συμπληρωθεί το διάστημα αυτό, είναι πιθανό ότι θα νιώθετε κούραση και αδιαθεσία. Εάν νιώθετε πολύ άσχημα, τηλεφωνήστε ξανά στο γιατρό ή την κλινική για να ζητήσετε βοήθεια.
Η αδιαθεσία δεν εμφανίζεται σε όλες τις εγκύους, είναι μάλιστα πολύ λιγότερες εκείνες που κάνουν εμετό. Πάντως, στην αρχή είναι φυσιολογικό να νιώθετε υπερβολική κούραση. Αυτό οφείλεται στις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο μεταβολισμό σας. Η Μαρία μάς περιγράφει πώς ένιωθε στην αρχή της εγκυμοσύνης της.

"Δεν ένιωθα αδιαθεσία, ήταν σαν να συνερχόμουν από μεθύσι. Ένιωθα επίσης υπερβολική κούραση! Αλλά ήταν νωρίς και δεν ήθελα να το πω σε κανέναν. Δεν μπορούσα να εξηγήσω γιατί ξαφνικά ήθελα να κοιμάμαι συνέχεια."
Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε όσο γίνεται περισσότερο. Θα σας βοηθήσει. Να σκέφτεστε ότι η κούραση και η αδιαθεσία θα περάσει.
Η πρώτη επίσκεψη στο γυναικολόγο ή τη μαία είναι πολύ ιδιαίτερη (καλό θα ήταν να έρθει μαζί σας και ο σύντροφός σας). Στην πρώτη επίσκεψη ο γυναικολόγος θα πάρει δείγματα για εξετάσεις και θα σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με οποιαδήποτε ιατρικά προβλήματα που έχουν τυχόν εμφανιστεί στη δική σας οικογένεια και στην οικογένεια του συντρόφου σας.

"Ύστερα, άρχισα να αισθάνομαι σαν να κέρδισα το λαχείο, άρχισα να νιώθω ότι πράγματι είμαι έγκυος. Μετά την κλινική, πήγα κατευθείαν στα μαγαζιά και αγόρασα ένα όμορφο καπελάκι για μωρό. Ήταν πολύ νωρίς, το ξέρω, αλλά ήταν καθαρά συμβολικό", εξηγεί η Δέσποινα, η μητέρα του Πέτρου, που είναι πλέον 5 μηνών.
Θα επισκεφτείτε το γυναικολόγο ή την μαία σας 8 με 10 φορές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Στην αρχή πρέπει να πηγαίνετε μία φορά το μήνα και μετά την 32η εβδομάδα συχνότερα.
περισσότερα:
Libero

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki